reklamı kapat

POPÜLER

2021 Kia Sorento

2021 Kia Sorento; radikal değişimlerle gelen yeni nesil Türkiye’de satışa sunuldu

 - Güncelleme: 06 Ekim 2021 13:12

Geçirdiği evrimle premium segmentten esintiler taşıyan 2021 Kia Sorento, tek motor ve donanım kombinasyonuyla Türkiye’de satışa sunuldu.

Geçtiğimiz yılın mart ayında gerçekleştirilen global lansmanıyla birlikte tanışma fırsatına eriştiğimiz 2021 Kia Sorento, eylül-ekim döneminde Türkiye pazarına giren modellerden birisi oldu. Kısa süre önce listelere eklenen yeni nesil, pazara tek motor ve donanım seçeneğiyle tercih edilebilen Sorento, hibrit motor kombinasyonu etkisiyle birlikte 4×4 olarak satışa sunuluyor. Prestige donanım seviyesiyle gelen model için 899.900 TL‘lik etiket fiyatı belirlenmiş durumda. Aracın tek olan motor seçeneği tarafında ise 1,6 litrelik turbo benzinli ünite karşımıza çıkıyor. Sorento’nun Türkiye’de de ilgi görmesine yardımcı olacak bu motor, elektrik desteğinin de kombinasyonda yaklaşık 230 beygir güç ve 350 Nm tork sunabiliyor. 6 kademeli otomatik şanzımanla kombin edilen model 0’dan 100’e hızlanmasını 8,6 saniyede tamamlarken, maksimumda 193 km/s hıza çıkabiliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Kia Sorento teknolojik özellikleri

Yeni Sorento ayrıca çok sayıda aktif ve pasif güvenlik sistemi ile donatılıyor. Versiyonlara göre çeşitlilik gösteren bu listesin içerisinde; İleri Çarpışma-kaçınma Yardımı, Kör Nokta Görüntüleme Monitörü, Kör Nokta Çarpışma Uyarısı, Akıllı Hız Sabitleyici, Şerit Takip Yardımı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Otoyol Sürüş Yardımı, Geri Görüş Monitörü, Geri Bölge Çarpışma Önleme gibi parçalar öne çıkıyor. Ayrıca, Kia’nın, sürücülerin arabayı anahtarlıklarıyla uzaktan park ve hareket ettirmelerini sağlayan Uzak Akıllı Park Asistanı da bizi heyecanlandıran yenilikler arasında. Yenilenen Sorento ile ilgili merak ettiğiniz diğer donanım detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video

Hyundai Santa Cruz pickup üretimi