reklamı kapat

POPÜLER

2021 KIA Sorento

Hibritle çok daha ulaşılabilir; 2021 KIA Sorento için motor seçenekleri ve ilk teknik özellikler açıklandı

Sahneye çıkışı için artık önümüzde yaklaşık iki haftası kalan 2021 KIA Sorento, paylaşılan ilk rakamsal verileriyle elini çok yönlü geliştirdiğini ortaya koyuyor.

Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde gündemde olan isimlerin başında 2021 Sorento geliyor. Sızıntı görselleri üzerinden başlayan süreçte hafta başında resmi kaynaklar tarafından fotoğrafları da paylaşılan yeni jenerasyon için bugün de gelişmeler listesine tik atabilirizi. Görsel parçalarının ardından artık takamsal verileriyle ilgili de konuşmaya başlayabileceğimiz Sorento, özellikle hibrit motor seçeneğiyle çok daha ulaşılabilir bir model olacak. Geliştirildiği yeni platform sayesinde 1,6 litrelik benzinli motorun ön planında çeşitlenen seçenekleri, Türkiye içerisindeki vergi dezavantajını da ortadan kaldıracak gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 KIA Sorento motor dinamiklerinden ilk detaylar

Koreli markanın hayata geçirdiği doğru stratejiyle satış adetlerini yükseltme potansiyeli taşıyan Sorento’nun hibrit ünitesi performansıyla dikkat çekiyor. Elektrik motorunun tek başına 60 PS güç ürettiği model, içten yanmalının da devreye girmesiyle birlikte karma olarak 230 PS güce ve 350 Nm torka sahip olacak. Bu dinamiklere eşlik edecek diğer parçaların detaylı rakamlarıyla fuarla birlikte açıklanacak. Dizel seçeneği de ürün gamında kendisine yer bulmaya devam ediyor. 2,2 litrelik motor 202 PS güç ve 404 Nm torkla hizmet ederken şanzıman ayağında 8 kademeli üniteyle kombin edilecek. Kore ve Amerika pazarı içinse 2,5 litrelik motor da sunulacak. Ebatsal olarak aks mesafesi ve uzunluk konusunda da ileriye taşınan Sorento’nun iç dünyasında hissedilir bir iyileşme de bizleri bekliyor olacak. 3 Mart’ta sahneye çıkacak olan modelle ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

2020 Volkswagen Golf ile tanışma vakti