reklamı kapat

POPÜLER

2021 Land Rover Defender Manhart

2021 Land Rover Defender’ı “asfalt avcısı” yapan modifikasyon

Arazi geleneklerini güncel temsilcisi olan 2021 Land Rover Defender, bu modifikasyonla birlikte kendisini bambaşka bir kulvarda buluyor.

Land Rover denildiği zaman akıllarda beliren ilk şeyin “arazi kalibiyeti” olduğuna şüphe yok. Özellikle yeni nesil Defender’la birlikte bu iddiasını özlenen çizgilerle daha da güçlendiren İngiliz üretici, efsane rozetini geleceğe taşımak için şu sıralar hidrojen yakıt formülü üzerine çalışıyor. Maceranın karşı tarafında ise bağımsız isimlerin modifikasyon çalışmaları da hız kesmiyor. Süreç içerisinde farklı gövde modifikasyonlarına sahne olan Defender için radarımıza takılan son proje ise bambaşka dinamiklerde. Projelerine sık sık yer verdiğimiz Almanya merkezli Manhart‘ın garajından çıkarttığı 2021 Land Rover Defender, arazinin kralını bir asfalt avcısına dönüştürüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Manhart imzalı 2021 Land Rover Defender projesinden öne çıkanlar

Defender’ın P400 AWD paketi üzerine geliştirilen proje sıkı LOG takipçileri için aslında çok yabancı sayılmaz. Manhart’ın yine geçtiğimiz yıl içerisinde yer verdiğimiz Velar projesi de, Land Rover arazi yeteneklerinin asfalt ile değişimini barındırıyordu. Bu kapsamda işlere ilk olarak aracın yükseklik değerini performanslı sürüşe cevap verebilecek şekilde indirerek başlanıyor. Nitekim gelinen son noktada Defender bir arazi aracından çok binek modeli andırıyor. Bu yeni sürüş yeteneğinin tamamlanması için kaputun altında da nitelikli bir yazılım revizyonu yatıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Standart olarak 400 beygir üç ve 550 Nm tork üreten altı silindirli motor, modifikasyon sonrasında yaklaşık 515 beygir güç ve 710 Nm tork seviyesine çıkarılıyor. Bu artışla birlikte Defender’ın frenlerinin de güçlendirilmiş olması da karşılığı olması gerekenler arasında. 24 inçlik yeni jantları ve özel egzoz sistemiyle görümü de bir üst noktaya taşınan Defender projesinin kokpitinde de Manhart imzalı yeni döşemeler de kullanıcıları bekliyor olacak.