reklamı kapat

POPÜLER

2021 SsangYong XLV

2021 SsangYong XLV; ailenin sevilen ismi Türkiye’ye dönüyor [Video]

 - Güncelleme: 21 Şubat 2021 13:40

Korando ile yakalanan başarıyı bir adım daha yukarı taşımak isteyen 2021 SsangYong XLV, mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

Korando modeliyle fiyat/performans bazında kullanıcıların büyük beğenisini kazanan Güney Koreli SsansgYong, bu ilgiye ürün gamını tekrar zenginleştirerek cevap veriyor. Geçtiğimiz süreçte Tivoli ile birlikte ürün gamında kullanıcılara sunulan XLV, yenilenen yüzüyle tekrar ülkemizde satışta olacak. 2007’den bu yana Türkiye’de Şahsuvaroğlu Otomotiv tarafından temsil edilen marka, C- SUV segmentindeki temsilcisi 2021 SsangYong XLV için mayıs ayını işaret ediyor. Bu resmi duyuruyla birlikte XLV’nin mayıs ayında D-SUV segmentinde yer alan Rexton ile aynı anda satışa sunulacağını da öğrenmiş oluyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan özellikleriyle 2021 SsangYong XLV

Yeni XLV, 6 ileri otomatik şanzıman (AISIN) ve 6 ileri manuel şanzıman seçeneğiyle, 120 PS güç ve 160 Nm tork üreten 1,5 litrelik motoruyla kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 163 PS güç üreten diğer benzinlinin yanında Tivoli’den de bildiğimiz 1,2 litrelik diğer motorların da entegre edilip edilmeyeceği de merak konusu. Aracın teknik niteliklerindeki felsefe ise bize Koranda’dan tanıdık. Güvenlik ekipmanlarının çoğunu standart olarak giriş seviyesinden itibaren sunaca olan XLV’de, modern kokpit elemanlarını da listelerde göreceğiz. Standart güvenlik elemanları arasında aşağıdaki parçalar ön plana çıkıyor;

SBR: Tüm yolcular için emniyet kemeri uyarı sistemi
SDA: Emniyetli Mesafe Uyarısı ile hız ve mesafe takibi
AEBS: Bağımsız Acil Fren Sistemi ile çarpışma riski yok
FCW: Ön Çarpışma Uyarı Sistemi
LKA: Şerit Koruma Asistanı ile elektrikli direksiyon sistemi
LDW: Şeritten Çıkış Uyarısı ile şeritten çıkış yok
ARP: Aktif Devrilme Önleyici ile virajlarda otomatik fren ayarı
ESS: Acil Durum Dörtlü Flaşör ile ani frenlerde araç uyarı sistemi
HDC: Yokuş İniş Kontrolü ile güvenli inişler
HSA: Yokuş Kalkış Sistemi ile fren basıncı koruması


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

XLV’nin üst paketlerinde yine Korando’dan bildiğimiz 10,25 inçlik dijital sürücü ekranı karşımızda olacak. Bunun yanında 8 inçlik akıllı yansıtma özellikli multimedya sistemi de standart olarak Google Android Auto ve Apple CarPlay desteğini sunacak. Isıtmalı ön koltuklar, Start/Stop Sistemi, Kablosuz Şarj, Akıllı anahtar, 1440 L bagaj hacmi ve LED farlar da kullanıcı deneyiminde ön planda olacaklar arasında. Yeni XLV’nin fiyatları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.