reklamı kapat

POPÜLER

2022 Formula 1 araç tasarımı mevcut kaplamalarla nasıl görünürdü?

Formula 1, 2022’de yeni araçlara geçiyor ve bu araçların temel tasarımı dün tanıtıldı. Bugün ise özel konseptler çıkmaya başladı.

2022’de kullanılacak yeni Formula 1 araçları gayet güzel görünecek. Ancak biliyorsunuz gösterilen temel tasarımda sadece yönetimin kendi hazırladığı kaplamalar yer alıyordu.

Şimdi ise mevcut F1 takımlarının araçlarında kullandıkları kaplamalar 2022 araç tasarımına entegre edildi. Bu paylaşım direkt olarak resmi F1 hesabından yapıldı.

Burada karşımıza RedBull, McLaren, Mercedes, Toro Rosso, Aston Martin, Alpine, Alfa Romeo, Williams ve Haas takımlarının araçları çıkıyor. 2022 F1 araçları orijinal takım kaplamalarıyla bizce daha da güzel görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Formula 1 araç tasarımının arkasında tam olarak ne var?

Sergilenen tasarımı yeni araçlar için bir temel oluşturuyor ve oldukça modern görünüyor. Sporun bir sonraki seviyesi için güzel bir adım atan mühendisler, bu tasarımda elbette sadece “modern” çizgiye odaklanmıyor.

Bu tasarımda öncelik mücadelenin daha önce hiç olmadığı kadar yakın hale getirilmesi. Verilen bilgiye göre bu tasarım (Özellikle yeni büyük kanatlar) ile 2022’de pilotlar birbirlerini daha yakından takip edebilecek.

Yeni tasarımda yakın takip durumlarında şimdiye oranla daha az performans kaybı yaşanacak ve böylece mücadele artacak. Yapılan analizlere göre 2022 F1 yarışlarında daha fazla kanat kanata mücadele olacak ve yarışlar daha da eğlenceli hale gelecek.

Bu tasarımı elbette her F1 takımı kendi çalışmaları odağında özelleştirecek. Her takım temel görünüş üzerinde kendi motorları ışığında belirli seviyeye kadar aerodinamik değişiklik yapabilecek, farklı kanatçıklar ve parçalar kullanabilecek. Ancak genel çizgi her takımda böyle olacak.

Yakın yarış performansını artırmak adına modern çizgiyi sadelikle birleştiren Formula 1 yönetimi, yeni tasarımda 18 inç jantları ve lastiklerin üstüne de özel bir parça eklemiş durumda.

İlginizi Çekebilir

BMW’nin ileride Türkiye’de de satılacak fütüristik elektrikli motosikleti