reklamı kapat

POPÜLER

2024 Chevrolet Trax

2024 Chevrolet Trax; tanıdık isim yenilikleriyle artık bambaşka seviyede

Ailenin giriş seviyesi SUV modeli olarak yola devam eden 2024 Chevrolet Trax, önemli geliştirmelerle dikkat çekecek.

Şu sıralar Equinox ve Blazer gibi elektrikli modelleriyle öne çıkan Chevrolet, içerisinde bulunduğu dönüşümü erişilebilir modellerine yansıtmayı da ihmal etmedi. General Motors-Opel ortaklığının getirisi olarak Mokka dinamikleriyle bir dönem Türkiye’de gördüğümüz Trax rozeti, bu kapsamda 2024 model yılıyla birlikte önemli geliştirmeler alarak yola devam ediyor. 2013 yılından beridir ürün gamında olan giriş segment modelini dış ve iç olarak çok daha tatmin edici bir seviyeye çıkaran marka, erişilebilirlik felsefesinden de mümkün olduğunda uzaklaşmak istemiyor. Başlangıç fiyatı 21.495 dolar olarak açıklanan 2023 Chevrolet Trax, önceki versiyona göre 200 dolar daha ucuza satılmasıyla da dikkat çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 Chevrolet Trax kompakt hacimli motorla geliyor

Yeni tasarım dilini, büyük beğeni kazanan Blazer’dan alan Trax bu sayede çok daha sportif bir karakteri de beraberinde getiriyor. Fiyat olarak erişilebilir olmasına karşın görünüşte çok daha üst segment hissettiren araçta slim-LED gündüz farları özellikle gece sürüşünde asi bir duruş vadediyor. Önceki versiyona göre artırılan uzunluk ve genişlik değerleri de aracı daha güçlü göstermede etkili olacak. Aks mesafesinde de 152 milimetrelik iyileşme görülen Trax, dışarıda olduğu kadar içeride de daha geniş bir alan sunacak. Baz paketinden itibaren 17 inçlik jant setiyle gelen modelde RS donanım paketiyle birlikte 19 inçlik jant seti ve görünümü zenginleştiren krom parçalar karşımıza çıkıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Trax’ın kokpiti de yine ailenin üst seviye modellerinden izler taşıyor. Baz paketten itibaren standart olarak gelen 8 inçlik multimedya ekran, üst versiyonlarda 11 inçe kadar yükseliyor. Dijital sürücü ekranı da üst versiyonlarda 8 inçlik bir boyutla kullanıcılara sunulacak. Yeni Trax’ın donanımları da beklentileri fazlasıyla karşılayacak. Versiyonlara göre değişmekle birlikte; ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon, otomatik klima, otonom acil frenleme, ön bölge çarpışma uyarısı, arka çapraz çıkış uyarısı, adaptif hız sabitleyici, geri görüş kamerası, akıllı uzun far asistanı, şeritte tutma ve şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı ve park asistanı gibi tüm güncel ekipmanlar Trax’ta alınabilecek.


Ailenin kaputunun altında ise Türkiye için de adeta biçilmiş kaftan niteliğinde motor var. 1,2 litrelik turbo üç silindir makine 139 PS güç ve 219 Nm torkla burada karşımıza çıkıyor. Aracı 0’dan 100’e 8,6 saniyede taşıyan bu motorun performansı, Trax için hiç de fena sayılmaz. Şanzıman tarafında ise standart olarak 6 kademeli otomatik üniteye yer veriliyor. Amerika’da LS, 1RS, LT, 2RS ve ACTIV olmak üzere beş farklı donanım kombinasyonuyla satışa sunulacak olan yeni Trax’in en pahalı versiyonu 24.995 dolarlık etiket taşıyacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR