reklamı kapat

POPÜLER

develsixty2
develsixty3
develsixty1
develsixty4

5000 beygirlik hiper otomobilin üreticisinden 6×6 arazi canavarı: Devel Sixty [İlk bakış]

Sixteen adlı hiper otomobilini üretime yakın bir formla Dubai’de sergileneceği bilinen Devel, 6×6 formlu Sixty ile de organizasyona ikincil bir damga vurdu.

Dubai Otomobil Fuarı‘nın kapılarını açmasıyla birlikte merak edilen modeller de kendisini göstermeye başladı. Polis araçları bile Bugatti, Ferrari ve Lamborghini olan bir ülkenin otomobil fuarının da olağan olmasını beklemediğimiz organizasyonda bu beklentilerimizin karşılıksız çıkmadığını görmek de ayrı bir keyif veriyor. Hafta başında Corvette ZR1‘in tanıtımına sahne olan organizasyonun belki de en merak edilen standı Devel‘e ait. Dört yıl önce prototip olarak tanıttığı 5.000 beygirlik modeli Sixteen‘i üretime bir adım daha yaklaşmış şekilde tanıtacağını açıklayan markanın ikinci sürpriziyse 6×6 formlu arazi aracı Sixty oldu.

develsixty3
develsixty1
develsixty4

Devel Sixty’nin detayları şimdilik sınırlı

Son dönemlerin en popüler araçlarından olan 6×6 formlu aracını ilk kez bu organizasyonda tanıtan marka performans detaylarını da vererek bizleri heyecanlandırmayı başardı. Kaputunun altında sekiz silindirli 6.7 litrelik turbo dizel makinenin görev yaptığı Sixty’nin bu motorla 720 beygir güce ve 1.000 Nm üzerinde torka sahip olduğun söyleniyor. Şimdilik iç bölümüyle ilgili herhangi bir paylaşımın ve detayın paylaşılmadığı aracın üretimiyle ilgili de net bir durum yok. Fuarda sahne alan diğer otomobillerle ilgili son gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.