reklamı kapat

POPÜLER

5007 beygir gücündeki Devel Sixteen bu yıl yollara çıkıyor

Hypercar arenasında işler çığrından çıkıyor. Devel Sixteen adındaki canavar hem güç hem de hız konusunda kainatın en iyisi olmak istiyor.

Dubai merkezli üretici Devel, uzun süredir üzerinde çalıştığı Sixteen modelinin üretim versiyonunu bu yıl içerisinde yollara çıkarmak istiyor. Yani 2006 yılında Al Atlar kardeşler tarafından kurulan Devel için tünelin sonundaki ışık görünmüşe benziyor. Devel Sixteen’de 5007 beygir gücünde 12.3 litrelik, dört turbolu V12 motorun görev yapıyor. Bunun yanında V8 motorlu bir versiyon için de çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. Yasal olarak yol kullanımına uygun olacak otomobil için 1.6 milyon dolarlık bir bedel belirlenirken, kaç adet Devel Sixteen üretileceği ve kaç kişinin sipariş listesinde olduğu gibi konularda ise herhangi bir açıklama yapılmıyor. Buna karşılık Sixteen için 2 yıllık bir bekleme süresi olduğu iddia edilmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Devel Sixteen”

Devel’in bu otomobili yaratmaktaki en büyük hedefi ise mevcut rekorları alt üst etmek. Koenigsegg Agera RS ve Hennessey Venom F5 gibi yüksek performans makinelerine diş bileyen markanın, 500 km/s olarak hedeflediği maksimum hız değerinin Sixteen’i bu iki otomobilden daha hızlı yapacağı kesin.

İlginizi Çekebilir

2019 Peugeot 208