reklamı kapat

POPÜLER

Hindistan resmen sürücüsüz otomobilleri yasaklıyor

Geçen haftalarda Hindistan’ın güneş enerjisinden güç alan tren üzerinde çalışmalar yaptığını sizlere aktarmıştık. Bu girişim büyük ilgi görmüş ve herkes tarafından takdirle karşılanmıştı. Ancak yeni gelen bilgiler Hindistan’ın benzer bir hamleyi sürücüsüz otomobil tarafında yapmayı düşünmediğini gösteriyor. Hatta görünüşe bakılırsa sürücüsüz otomobilleri desteklemek bir yana dursun bu otomobillerin önüne geçmek için çalışmalara başlıyor.

Şu sıralar tüm dünyanın gözü kulağı sürücüsüz otomobillerde desek abartmış olmayız sanırız. Dünyanın önde gelen ülkeleri sürücüsüz otomobil yarışında geride kalmamak için elinden gelen her şeyi yapıyor ve bu alana çok büyük yatırımlar gerçekleştiriyor. Şu sıralar Amerika, Güney Kore, Almanya ve Avustralya’da sürücüsüz otomobiller için önemli çalışmalar yapıldığı biliniyor. Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari ise yaptığı açıklamayla ülkede sürücüsüz otomobillere izin vermeyeceklerini belirtiyor. Bu konu da çok net olduklarını ifade eden Gadkari, sürücüsüz otomobillerin ülke çapında yasaklı olacağını dile getiriyor.

İlk bakışta bu yasağın güvenlik kaynaklı olduğu düşünülebilir fakat durum aslında farklı. Ülke çapında 22 bin taksici bulunuyor ve Hindistan’ın verdiği eğitimlerle 5 bin profesyonel sürücünün daha yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ülke çapında istihdama bu kadar katkı yapan bir alanı bitirmemek için çalışan Hindistan’ın uzun bir süre boyunca bu kararından vazgeçmesi beklenmiyor.