reklamı kapat

POPÜLER

Bitcoin Google reklam yasağı Vebitcoin

Google’ın açıklaması sonrası “bitcoin” değerinde ciddi düşüş

İnternet devi Google, dün tüm kripto para dünyasını ilgilendiren çok önemli bir açıklama yaptı. Bu olumsuz açıklama başta bitcoin olmak üzere tüm dijital paraların değerini ciddi oranda düşürdü.

Hatırlarsınız dün Google, Facebook’un daha önce yaptığına benzer bir açıklamada bulundu. Yeni karara göre haziran ayından itibaren kripto para birimiyle alakalı tüm reklamlar Google ekosistemi içerisinde yasaklanıyor. Kullanıcıların bu reklamlar üzerinden zarar görmesini istemeyen firma, süreci kontrol edemediği için temelli olarak engelliyor. İşte bu açıklama elbette kripto para dünyasında büyük bir şoka neden oldu. Dün yasaklama haberini yazdığımız sırada 9.160 dolar seviyesinde gezen bitcoin, kısa sürede 8.200 dolara kadar geriledi. Bu gelişme diğer para birimlerini de vurdu. İlk 15 içerisinde yer alan tüm para birimleri günü ciddi kayıplarla açtı. 20 bin dolar seviyesine gelecek derken inanılmaz bir değer kaybeden bitcoin, yatırımcıları üzmeye devam ediyor ve bu tarafın ne kadar riskli olabileceğini herkese gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Artık Google’da kripto paralara yer yok

Merkezi bir kontrol mekanizması olmaya dijital para birimleri, son dönemde birçok dolandırıcılık faaliyeti için kullanılıyor. Aynı zamanda insanları kısa zamanda zengin edeceğini söyleyen birçok kişi de ortaklıkta geziyor. Bunları en azından her yerde karşımıza çıkan reklamlar üzerinden engellemeye çalışan internet firmaları, diğer şirketlere de örnek olacak gibi görünüyor.