reklamı kapat

POPÜLER

WhatsApp

WhatsApp’ta arkadaşlarınızı gözetleyebileceğiniz ürkütücü uygulama

WhatsApp‘ın adeta yuva yıkan “görüldü” özelliğinin bir adım ötesi de mevcut. Yeni bir uygulama listenizdeki kişilerin ne sıklıkla uygulamayı kullandığından ne zaman uyuduğuna kadar liste döküyor.

GetContact‘ın dumanı üstündeyken, “Bir adım ötesi ne olabilir” diye düşünürken internet beklentilerimizi asla boşa çıkarmıyor. Chatwatch isimli uygulama kullanıcı mahremiyetini hiçe sayarak uygulamayı kullananlara adeta kontrolsüz bir güç sağlıyor. Uygulama en basit tabirle WhatsApp’ın çevrim içi/çevrim dışı görünme özelliğinden faydalanıyor. Kişilerin hangi saatlerde çevrim içi olduğunu, ne kadar çevrim içi kaldığını gösteren ayrıntılı bir liste sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp’ta ayrıntılı takip

Uygulama edindiği bilgilerle ne zaman uyuduğu, ortalama saat kaçta uyandığı gibi karşı tarafla ilgili bilgiler dahi verebiliyor. Ayrıca 2 kişinin çevrim içi olma verilerini de karşılaştırabiliyorsunuz. Yani beraber konuştukları iddia edilen kullanıcıların gerçekten aynı anda uygulamayı açıp açmadığını görmek mümkün. Üstelik tüm bu özelliklerin “son görülme” özelliği kapalı olsa dahi çalıştığı belirtiliyor.

Hem iOS hem de Android’de kendine bir şekilde yer bulan bu uygulamanın hızlı bir şekilde mağazalardan kaldırıldığını belirtmemize gerek yok sanıyoruz. Ancak resmi sitesi duruyor. Sitede ürünün çalışma mekanizması da detaylı şekilde zaten gözler önüne serilmiş durumda. WhatsApp’ın yeni bir güncelleme ile Chatwatch’u engellemesi ise hayli olası ve olması gereken bir durum gibi görünüyor.