reklamı kapat

POPÜLER

Game of Thrones 8. sezon

Game of Thrones 8. sezon çekimlerinde “senaryo yok etme” yöntemi

Dünyanın dört bir yanında geniş bir izleyici kitlesi olan Game of Thrones‘un ekranlara veda etmesine çok az bir zaman kaldı. Final sezonu için geri sayım devam ederken bir yandan da çekimler sürdürülüyor. Görünen o ki senaryo sızıntısı yaşanmaması için ince elenip sık dokunuyor.

Game of Thrones için güvenlik ve sızıntılara engel olmanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya bile gerek yok. Geçtiğimiz sezonlarda hem senaryolar hem de bölümler zaman zaman internete sızdırıldı. Özellikle geçtiğimiz sene HBO‘nun başı hackerlar yüzünden fazlasıyla ağrıdı. Sisteme giren bu hackerlerın oyuncuların telefon numarasından ev adresine kadar inanılmaz detaylı bilgilere sahip olduğu ortaya çıkmıştı. İşte bu sebeple Game of Thrones final sezonunda işleri çok daha sıkı tutuyor. Bu durumu ise Jaime Lannister karakterine hayat veren Nikolaj Coster-Waldau anlatıyor.

“Bu sene her şey çok ama çok sık. Özellikle final sezonunda güvenlik bambaşka bir seviyeye ulaşmış durumda. Çekeceğimiz sahnenin senaryosu elimize geçiyor, ardından kamera karşısına geçip sahneyi tamamlıyoruz. Dijital olarak aldığımız bu senaryolar daha sonra ortadan kayboluyor. Tıpkı Görevimiz Tehlike’deki ‘bu mesaj kendi kendini yok edecektir’ sahnesinde olduğu gibi.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Açıkçası senaryoların dijital bir sistem üzerinden yollanıyor olması hackerların önünü kesmek için pek yeterli bir önem değil. Aksine onların işini daha da kolaylaştırıyor olabilirler. Fakat sahnenin çekiminden hemen sonra senaryonun ortadan kaldırılması gerçekten bambaşka bir seviye. Bakalım bunca güvenlik önlemi sızıntılara engel olmayı başarabilecek mi?

İlgili video

7. sezon fragmanı