reklamı kapat

POPÜLER

Elon Musk Hyperloop

Elon Musk binme bedeli 1 dolar olan Hyperloop için açılış tarihini verdi

Elon Musk binme ücretinin 1 dolar olacağını açıkladığı Hyperloop projesinde açılışa geri sayımı başlattı. Los Angeles’taki tünel için tarih verildi.

Mayıs ayında Elon Musk, Los Angeles’ta heyecan verici bir sunuma imza atarak oradaki Hyperloop projesini anlatmıştı. Trafik karmaşasına bir çözüm olması umut edilen bu proje için test tünellerinin kazılarına devam edilirken, şehrin metro sistemi de Musk ile beraber çalışmayı kabul etmişti. Los Angeles havalimanı ile şehrin iç kısımları arasında yolcu taşıyacak olan bu araçların, havalimanı ve şehir merkezi arasındaki süreyi 8 dakikaya indireceği belirtiliyordu. Ancak daha da önemlisi Musk, Hyperloop’a binme bedelinin 1 dolar olacağını açıklamıştı. 16 yolcuya kadar alabilen bu kapsüllerin tünel çalışması ise neredeyse bitmiş. Elon Musk, Twitter üzerinden açılış ve ücretsiz test sürüşü için tarihi verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tünel açılışı ve ücretsiz sürüşler

Musk ilk tünelin neredeyse bitmek üzere olduğunu ve 10 Aralık‘ta açılışının gerçekleşeceğini kaydediyor. 10 Aralık akşamı açılış gecesi olacağını belirten Musk, ertesi gün de halkın kullanımı için ücretsiz sürüşlerin gerçekleşeceğini duyurdu. Test tünelinin en yüksek hızı ise yine Musk tarafından 250 km/h olarak açıklandı. Los Angeles’ta açılacak olan tünelin büyük bir ilgiyle karşılaşacağı ise şimdiden ön görülebiliyor. Musk, daha sonra ücretlendirilecek olan yolculukların ücretiyle ilgili ise bir açıklama yapmadı. Daha önce söylediği gibi yolculukların 1 dolar olup olmayacağı ise bir başka soru işareti. Ancak tüm bunları 10 Aralık’ta öğreneceğiz gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

Ağustos 2017 Hyperloop testi