reklamı kapat

POPÜLER

gamer-vs-driver

Bir oyuncu, gerçek bir yarış pilotunu yenebilir mi? [Video]

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir karşılaşmada gerçek bir yarış pilotu ile aynı koşullarda yarışan bir oyuncu karşı karşıya geldi. Sonuçlar ise oldukça düşündürücü.

E-Spor dünyasının ne kadar geliştiğine verilebilecek en büyük örneklerden biri geçtiğimiz günlerde Amerika’da yaşandı. 23 yaşındaki Enzo Bonito, simülasyon olarak kullandığı otomobili ile dünya şampiyonu olan Lucas di Gras’ı yenmeyi başardı. Gras’ın aynı zamanda Formula E ve eski bir Formula 1 pilotu olduğunu da hatırlatalım. Yaşanan galibiyetin ardından izleyiciler ve sunucular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Simülasyon eğitiminin bu kadar iyi sonuçlar doğurabileceğine ilk kez şahir olan çoğu kişi bunun nasıl mümkün olabileceğini soruşturmaya başladı. E-Spor pilotunun süspansiyon açıları ve lastik aşınması gibi çok küçük detayı bile dikkate alması, yarış deniyemine adeta yeni bir boyut ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gerçek pilotlar da kullanıyor

Enzo’nun yarıştığı E-Spor takımı 2016 yılında kuruldu. O günden bu güne oldukça gelişme gösteren takım geniş kitlelere ulaştı. Öyle ki  simülasyon sistemleri sadece oyuncular tarafından kullanılmama başlandı. Birçok gerçek dünya yarış pilotu, yarışacakları pistler hakkında dijital ortamda antremanlar yapıyor. Düşük seviyede pist deneyimi olan birinin bile yarış dinamiklerini bu sistemler üzerinden öğrenebileceği söyleniyor. Ayrıca bu simülasyonlar çoğu pilotun gerçek dünyada çok az karşılaşabileceği yangın ya da ani hava değişimi gibi konular hakkında eğitimine de yardım ediyor.

Enzo-Bonito

E-Spor gerçek dünyadan daha hızlı büyüyor

Simülasyon yarışlar sadece basit bir oyun olmaktan çıkarak milyon dolarlık bir sektör haline geldi. Oyun oynayan kişi sayısı arttıkça E-Spor’a olan ilgi de artıyor. Örnek vermek gerekirse sadece ABD nüfüsunda yaşı 12’den büyük kişilerin yüzde 66’sı oyun oynuyor. Üstelik bu oran her geçen gün artıyor. Aynı zamanda E-Spor sadece oyuncular için büyük bir alan değil. Günlük hayatımızda futbol oynamayıp sadece izlemeyi sevenler gibi E-Spor turnuvalarını da sadece takip eden ciddi bir kitle var.  Belki de buna en büyük kanıt olarak League of Legends Dünya Şampiyonası’nı verebiliriz. Şampiyona finalleri, dile kolay 43 milyon izleyiciyi ekran başına topladı!