reklamı kapat

POPÜLER

elektrikli motosiklet

Gelecek vadediyor; 240 kilometreye kadar menzil sunan elektrikli motosiklet ve bisiklet ailesi

Amerika merkezli olarak önemli bir ekiple piyasaya girecek Buell Motorcycles, elektrikli motosiklet ve bisiklet modelleriyle karşımızda.

2019 ile birlikte menzil değerlerini yukarı taşıma konusunda hatırı sayılır ilerlemeyle bizleri karşılayanlar git gide çoğalıyor. Amerikan pazarı içerisindeki çeşitliliğe kendi iddiasıyla katılmaya hazırlanan Buell Motorcycles da bu noktada bilmemiz gereken isimler arasında olacak. Eski bir Harley-Davidson mühendisi olan Erik Buell önderliğinde kurulan şirket, kendi alanında uzman birkaç kişinin bir araya gelmesiyle birlikte karşımıza Fuell serisini çıkartıyor. Gerek motosiklet gerekse bisiklet modelleriyle çok ciddi performans rakamları vadeden ailede karbon alaşım materyallerin kullanışmış olması, malzeme kalitesi konusunda aklımızdaki soru işaretlerini de silecek gibi görünüyor.

Teknik özellikler

Modellerin ilk olarak bisiklet tarafında baktığımızda 500W (Avrupa versiyonu 250W) ve 100 Nm tork üreten elektrikli ünitenin kullanıldığını görüyoruz. Karbondan imal edilen kayış sistemiyle bu gücü yere aktaran modeldin iki farklı versiyonu satın alınabilir olarak listede yer alacak. Fluid-1 adıyla giriş seviyesi olarak gelen bisiklet maksimumda 25 km/s hıza kadar çıkarken, aynı modelin S versiyonu 45 km/s‘e kadar erişebilecek. Bisikletlerin batarya paketiyse menzil konusunda kesinlikle bir soru işareti barındırmıyor. Kullanıma göre değişmekle birlikte 200 kilometreye kadar yol kat edebilmek bu bisikletle mümkün. Modellerin 2.299 dolardan başlayarak 2.645 dolara kadar uzanan etiket fiyatına sahip olduğunu da son noktada söyleyebiliriz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Madalyonun motosiklet ayağında ise bizleri Fuell Flow karşılıyor. Bisiklette olduğu gibi kendi içerisinde farklı bileşenlerle satın alınabilen modelde en az 90 en fazla ise 140 km/s hıza kadar erişmek mümkün olacak. 0’dan 100’e hızlanmasını 1000cc’lik modellere taş çıkartacak şekilde 2,7 saniyede tamamlayabilen modelin vadettiği maksimum menzil ise 240 kilometre dolaylarında. Hızlı şarj desteğine sahip olan Flow Amerika pazarında yaklaşık 11.000 dolarlık fiyatla alıcı bulacak ve ilk teslimatları 2020’de yapılacak.

İlginizi çekebilir

Xiaomi elektrikli bisiklet