reklamı kapat

POPÜLER

PUBG Mobile

PUBG Mobile yasağına “barışçıl” çözüm [Video]

PUBG Mobile, dünyanın dört bir yanında oyuncular tarafından hayli sevilse de, dağıtıcı Tencent oyunu bir türlü Çin pazarına sokamıyordu. Firmanın yaratıcı fikri ise sorunu çözdü.

Popüler Battle Royale oyunlarından PUBG, Tencent tarafından dağıtımı üstlenen bir de mobil oyuna sahip. En az ana oyunun kendisi kadar popüler olan PUBG Mobile ise bir süredir garip bir sorunla boğuşuyor. Oyunun Çin’de resmi olarak yayınlanması için uzun zamandır bekleyen Tencent bu onayı bir türlü alamamıştı. Sebepleri net olarak belirtilmemekle beraber birden fazla ihtimal üzerinde duruluyor. Bunlardan biri oyunun Çin için fazla “vahşi” olması. Aynı zamanda Çin’in çevrim içi oyunlar üzerinde ciddi kısıtlamaları da bulunuyor. Ancak ana ihtimalin oyunun “vahşiliği” olduğunu söylemek mümkün. Çünkü Tencent tüm bu sıkıntıları akılcı bir çözümle hallediyor. Oyunun adını değiştiren firma, PUBG Mobile oyununu Game for Peace ismiyle Çin pazarına dahil etmeyi başarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PUBG Mobile’dan farklı yanları

Oyun neredeyse aynı harita ve özelliklerle eski oyun olmasına karşın, adam öldürme animasyonunda ciddi farklılıklar bulunuyor. Ateş ettiğiniz diğer kullanıcılara mermiler isabet ettiğinde yeşil renkli bir vurma animasyonu beliriyor. Düşmanı öldürdüğünüzde ise düşman dizlerinin üzerine çöküyor ve bir elini havaya kaldırarak “teslim oluyormuş gibi” bir görünüme bürünüp yok oluyor. Daha sonra orijinal oyunda olduğu gibi beliren kutu içinden öldürdüğünüz diğer kullanıcının eşyalarını alabiliyorsunuz.

Oyun eski halinde Çin pazarında esasen yayınlanmış olsa da Tencent hiçbir şekilde oyun içi satışlardan gelir kazanamıyordu. Bir yılı aşkın çabası da oyunu “para getiren bir oluşuma” dönüştürme üzerine. Değişen ismi ve ona göre yazılmış uygulama açıklamasıyla beraber firma artık oyun içi gelir politikasını da aktif hale getirmiş durumda. Bu ilginç soruna “barışçıl” çözüm getiren firma böylelikle Çin cephesindeki gelirini de artırmayı planlıyor. Tabii Tencent oyunun “aynı” olduğunu kabul etmiyor. Reuters‘a yapılan açıklamada “İki oyun çok farklı türde” diyor. Yeniden adlandırılan oyun için yayınlanan fragmanı haberin üzerinden izleyebilirsiniz.