reklamı kapat

POPÜLER

Bugatti

Bugatti elektrikli SUV iddialarıyla dış basının gündeminde

Rakiplerinin birbiri ardına oyuna sürdüğü SUV hamlelerinin ardından sonunda Bugatti için de benzer dedikodular gündeme gelmeye başlıyor.

Belirli standartlarda üretim gerçekleştiren markaların SUV üretme projeleri artık günümüzün birer parçası haline geldi adeta. Son birkaç yılda inanılmaz şekilde çeşitlenen sınıfta gerek kompakt gerekse devler liginde örnekleri görmek mümkün. İşin süper spor kısmı da artık kaynak kazan noktasına döndü diyebiliriz. Rolls-Royce, Bentley, Maserati ve Lamborghini gibi üreticilerin somut örneklerini asfalta indirmesiyle iyice kızışan rekabette gözlerin diğer üyelere dönmesi de artık gayet normal. Bugatti, tüm bu girişimler boyunca sessizliğini koruyan ve SUV sınıfına nispeten uzaktan bakan isimlerin başında geldi. Lakin dış basında yüksek sesle ayyuka çıkan iddalar bunun önümüzdeki süreçte değişeceğine işaret ediyor. Fransız üreticinin bu noktadaki kesişim noktası ise Hırvatistan merkezli elektrikli otomobil üreticisi Rimac olacak gibi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugatti için üç farklı SUV senaryosu

Aslında Rimac isminin Bugatti ile yan yana anılabiliyor olması sıkı LOG takipçileri için çok fazla anlamsız olmayabilir. Bu noktada takvimleri biraz geriye sarıp geçtiğimiz yılın haziran ayına gitmemiz gerekiyor. Volkswagen grubunun elektrikli otomobil atağında liderlik rolünü üstlenen Porsche, o dönem yaptığı açıklama ile Rimac’ın yüzde 10’luk hissesini satın aldığını duyurmuştu. Önemli AR-GE anlaşmalarını da içeren bu satın alma sürecinde, Taycan başta olmak üzere önümüzdeki süreçte gelecek diğer elektrikli modeller için de yeni bir yol açılmış oldu. Grup içerisinde yer alan Bugatti ile Rimac elektrik altyapısının kesişme noktası tam da buradan itibaren başlıyor.

Automobile Magazine kaynaklı olarak gündeme getirilen Bugatti elektrikli SUV iddasında Rimac dışında başka alternatifleri de görmek mümkün. Almanya merkezli olarak 1969 yılında faaliyet göstermeye başlayan mühendislik şirketi Edag‘ın da üretilmesi muhtemel projenin AR-GE kısmında rol alması söz konusu. Son ihtimal ise Bugatti’nin Chiron’dan sonra geliştireceği yeni hiper otomobilinin merkezini oluşturacak altyapı mimarisini SUV uyumlu olarak kendi içerisinde tasarlaması. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde daha da hareketlenmesi beklenen süreci hep beraber göreceğiz.

İlginizi çekebilir

Dünyanın en hızlı SUV modeli Bentley Bentayga Speed