reklamı kapat

POPÜLER

Android Play Store

Telefonlardan hemen silinmesi gereken 56 Android uygulaması

Telefonlardan hemen silinmesi gereken 56 yeni Android uygulaması daha bulundu. Google bir kez daha marketi koruma konusunda sınıfta kaldı.

Check Point araştırmacıları en son Joker ve Haken isimli zararlılara sahip 12 Android uygulaması bulmuştu. Bu zararlıların kişileri habersiz olarak belirli servislere abone ettiği, reklam gösterdiği ve gizli reklam tıklaması yaptırdığı aktarılmıştı. Şimdi ise 56 yeni uygulama daha bulundu. Play Store’dan bildirim yapılması sonrasında silinen, telefonlardan dan hemen silinmesi gereken bu uygulamaların 24 tanesinin çocuk oyunu, 32 tanesinin ise normal uygulama olduğu aktarılıyor. Tam listenin burada olduğu bu 1 milyondan fazla indirilen uygulamaların içerisinde “Tekya” isimli bir malware yer alıyor. Bu malware veri çalmak yerine sizden gizli reklam tıklıyor ve böylece birilerini zengin ediyor. Ancak yine de bazı başka gizli işlemlerin de arka planda dönmüş olabileceği söyleniyor. Bu açıdan uygulamaları söylediğimiz gibi hemen silmek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Android tarafında bu sorunları gelecek görmeyebiliriz

Çünkü biliyorsunuz daha önce de aktardığımız üzere Google geçtiğimiz aylarda önemli bir adım atmış ve “App Defense Alliance” isimli bir birlik kurmuştu. Bilmeyenler için güvenlik şirketleri  ESET, Lookout ve Zimperium ortaklığında kurulan bu birliğin amacı, zararlı uygulamaları daha Play Store üstünden indirmeye sunulmadan tespit etmek. Bu gerçekten kullanıcılar için çok ama çok güzel görünüyor. Bu birlik sayesinde özellikle gizli malware taşıyan uygulamaların daha kolay tespit edilebileceği söyleniyor. Aynı zamanda başta düzgün olup daha sonra gizli şekilde zararlı faaliyetlerde bulunan uygulamaların da çok daha kısa şekilde market dışına alınacağı aktarılıyor.

İlginizi Çekebilir

Opera tarayıcı için getirilen çok güzel özellik