reklamı kapat

POPÜLER

Toyota Yaris

Bu hafta tanıtılıyor; Toyota’nın yeni kompakt SUV modeli hakkında ne biliyoruz?

 - Güncelleme: 22 Nisan 2020 09:19

Süreç içerisinde prototipleri üzerinden karşımıza çıkan Toyota Yaris merkezli B-SUV modeli için geri sayım yarın resmi olarak sona erecek.

Toyota’nun uzun süredir geliştirme içerisinde olduğu yepyeni kompakt SUV modeli, Koronavirüs sürecinin kurbanları listesinde kendisine yer buldu. Salgın sebebiyle iptal olan Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki takvimi de bozulan modelin bugün paylaşılan duyuruyla birlikte, perşembe günü dijital lansman üzerinden tüm dünyanın karşısına çıkarılacağını görüyoruz. Süreç içerisinde gelişmeleriyle gündeme gelen modelin tanıtım öncesinde elimizde var olan tüm parçalarını bir araya getirdiğimizde tanıtım öncesi elimizde bazı sonuçlar belirmeye başlıyor. Yaris altyapısı üzerine geliştirildiğini bildiğimiz modelin sadece Avrupa pazarında satışa sunulacağı şimdilik kesinlik kazanan parçalar arasında başı çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni model Toyota Yaris ile karakteristik noktaları üzerinden ayrılacak

Toyota, bu yeni modelinde dört tekerlekten çekiş sistemini ve hibrit motor teknolojisini birlikte sunmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz süreçte ortaya çıkan modelin adıyla henüz netlik kazanmış değil. Yeni Yaris’de de gördüğümüz TNGA-B platformu üzerine geliştirilmesiyle birlikte 1,5 litrelik benzinli-hibrit birlikteliğini modelin bel kemiği olarak da görmek mümkün. Yaris ile birçok parçayı paylaşmasına rağmen, aracın tamamen yeni bir tasarım olduğunu dile getiren Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Matthew Harrison, otomobilin sadece yerden yükseltilmiş bir Yari olmayacağını ifade etmişti. Kendine has bir tasarım dinamiği olacağı vurgulanan modelle ilgili bu sebeplerde ötürü beklenti biraz daha yüksek. Yani karşımızda i20 Active veya Fiesta Active örneğinde gördüğümüz bir proje olmayacak. Nissan Juke ve Ford Puma gibi isimlerle yarışacak olan modelle ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

Toyota Supra ile “Fıstık”ın amansız mücadelesine konuk olun