reklamı kapat

POPÜLER

Xiaomi MIJIA Smart Life

Xiaomi’den MIJIA markasına önemli değişiklik

Ürün gamına en büyük firmalardan Xiaomi, alt markalarından MIJIA için önemli bir değişiklik yaptı. Kısa süre önce Xiaomi Smart Life doğdu.

Xiaomi’nin birçok akıllı ev ürününün arkasında yer alan 2016 yılında kurulmuş alt marka MIJIA, artık yoluna Xiaomi Smart Life olarak devam edecek. Çince karşılığının da bu olduğu aktarılan MIJIA, yeni adı “Smart Life” ile çok daha dikkat çekecek gibi görünüyor. Çünkü hem Xiaomi’yle bağlantı kuran hem de global pazara hitap eden yeni marka, çok mantıklı bir seçim olarak görünüyor. Xiaomi’nin Türkiye’de de çok popüler olan akıllı ürünlerine “akıllı hayat” ismi gerçekten akıllıca dururken, Xiaomi’nin isimsel açıdan kafa karışıklığını bitirmesi de güzel duruyor. Çünkü halen çoğu kişi MIJIA markasını tanımıyor. Ancak Xiaomi artık herkes tarafından çok iyi biliniyor.

Xiaomi MIJIA Smart Life

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi şu sıralar sık sık Mi Band 5 ile gündeme geliyor

Mi Band 5 bu aralar gündemden düşmüyor. Akıllı bilekliğin sen son SpO2 ölçüm desteğine sahip olacağını öğrenmiştik. Aynı zamanda nabız sensörü ile beraber yolda olan Mi Band 5, “Xiaomi Mall WeChat” üzerinde yapılan açıklamaya göre resmen 11 Haziran tarihinde karşımıza çıkıyor. Bu tarihte direkt olarak elde edilebilir olacak izlenimi oluşturan ürün, bu açıdan sürpriz oluşturuyor. Çünkü daha önce yıl sonunda geleceği aktarılan bileklik, son yapılan sızıntı doğruysa 28 dolara satılacak. Kaynaklar bu fiyatı halen biraz iyimser buluyor ancak yine de 40 doların geçilmesi mümkün değil deniyor. Bünyesinde 1,2 inç boyutunda renkli bir ekran yer alacak denilen aşağıdaki tasarımı benimseyen Mi Band 5, bir kamera uygulamasına da sahip olacak ve bu sayede kişilere bileklikleri üzerinden görüntüye bakarak fotoğraf çekme şansı tanıyacak deniyor. 

İlginizi Çekebilir

Pil ömrüyle öne çıkan akıllı saat modeli