reklamı kapat

POPÜLER

OPPO Watch akıllı saat

Türkiye’de de satılacak OPPO Watch akıllı saat için şaşırtan WearOS gelişmesi

OPPO Watch akıllı saat modeli çok yakında Türkiye’de de satışa çıkıyor. Saat hakkında ilginç haberler gündemde. Hatta yeni bir saat de yolda olabilir.

OPPO Watch akıllı saat modeli, geçtiğimiz ay bir açıklama yapan OPPO Türkiye’ye göre temmuz ayının sonunda Türkiye’de de raflardaki yerini alıyor. Her zaman söylediğimiz gibi firmanın Türkiye’de satılan Reno3 ve Find X2 gibi yeni akıllı telefonlarının yanına güzel bir giyilebilir aksesuar olacak akıllı saat, ilk tanıtıldığında Google WearOS temelli ColorOS Watch işletim sistemi üstüne kuruluyor denilmişti. Saatin global sürümü ya da bir ihtimalle “yeni” olarak lanse edilecek bir versiyonu ise direkt olarak Google WearOS ile geliyor deniyor. Bu da elbette güzel görünüyor. Firmanın Türkiye’ye bu Google WearOS’lu versiyonu mu getireceği henüz bilinmiyor. Ancak WearOS’un ColorOS Watch’a oranla çok daha geniş imkanlar sunduğu aktarılıyor. Bu açıdan Türkiye pazarına da bu sürüm gelirse çok sevindirebilir deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

OPPO Watch akıllı saat teknik olarak neler sunuyor?

Model 41 mm ile 46 mm gövde boyutu ve 1,6 inç ile 1,91 inç boyutlarında AMOLED ekran üstüne kuruluyor. Su geçirmeyen akıllı saat, gücünü Snapdragon Wear 2500 işlemciden ve düşük güç odaklı Apollo 3 çipinde alıyor. Yeni Apple Watch’lar gibi EKG / ECG özelliği taşıyan akıllı saat, her kalemde aktivite takibi yapabiliyor, bunlar arasına uyku takibini dahil ediyor ve sporları otomatik tanıyabiliyor. Model ayrıca eSIM desteğiyle desteklenen bölgelerde telefonlardan bağımsız hale gelebiliyor. Saat normalde 40 saatlik pil ömrü sunuyor. Güç tasarrufu moduyla bu süre 21 güne kadar çıkıyor.

İlgili Video