reklamı kapat

POPÜLER

iPhone 12

Doktorlardan iPhone 12 serisiyle ilgili önemli açıklama

iPhone 12 ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Tüm elektronik cihazlar kullanım esnasında elektronmanyetik alanlar üretirken iPhone 12 serisi bünyesinde barındırdığı mıknatıslarla farklılaşıyor.

Apple kısa bir süre önce telefonlarda kullanılan MagSafe hakkında açıklamada bulunmuştu. Şirket telefonlarda mıknatıslar haricinde elektromanyetik alanlar yayan bileşenler ve telsizler yer aldığını belirtmişti. Bu mıknatısların ve elektromanyetik alanların kalp pili ve defibrilatör gibi tıbbi cihazlarda parazite yol açabileceği ifade edilmişti. Bu açıklamanın ardından Kardiyolog Gurjit Singh ve Henry Ford konu hakkında yeni bir açıklamada bulundu. Doktorlar yeni modellerin defibrilatörü ve kalp piline zarar verebileceğini belirtiyor. Doktorlar zararın ötesinde cihazların devre dışı kalmasını da sağladığını ifade ediyor. Doktorlar kalp pili kullanan 12 kullanıcılarını bu sebepten dolayı uyarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 12 kullanıcıları doktorlarla temas halinde olmalı

Tıbbi cihazınızla iPhone arasında güvenli bir mesafe bırakmanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için doktorunuza ve tıbbi cihazın üreticisine danışılması gerekiyor. Üreticiler genelde, parazit oluşma riskini ortadan kaldırmak için cihazlarının kablosuz veya manyetik ürünlerin yakınındayken güvenli şekilde kullanılmasına ilişkin öneriler sağlıyor. Kısa bir süre önce incelediğimiz 12 Pro hakkındaki tüm detaylara buraya, 12 mini hakkındaki tüm detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlgili video