reklamı kapat

POPÜLER

Spatial Audio

Spatial Audio’ya gelecek Dinamik Kafa Takibi özelliğinin çıkış tarihi belli oldu

Apple, Uzamsal Ses (Spatial Audio) ve kayıpsız ses özelliklerini Apple Music‘te kullanıma sundu. Dünya Geliştiriciler Konferansı’ndan sonra yayınlanan bu özellikler müzik deneyimini farklı bir boyuta taşıyor. Apple, Spatial Audio desteğine yeni bir özelliğinin de geleceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Spatial Audio bu yılın sonbahar aylarında dinamik kafa takibi özelliğine kavuşacak.

Apple konuyla ilgili ; ”Dinamik kafa takibine sahip uzamsal ses özelliğinin sonbaharda Apple Music’e geleceğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Dinamik kafa takibi daha da sürükleyici bir deneyime imkan tanır.  Ayrıca  AirPods Pro veya AirPods Max’te dinamik kafa takibi ile uzamsal sesi deneyimleyebilirsiniz.” dedi.

Uyumlu iPhone ve iPad modellerinde çalışan bu Spatial Audio, jiroskop ve ivmeölçer özelliklerinden yararlanıyor. Spatial Audio teknolojisi hem başın hem de cihazların konumuyla eş zamanlı olarak sesi eşit şekilde kulaklara dağıtıyor ve farklı bir müzik deneyimi ortaya çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Spatial Audio özelliği nasıl kullanılıyor?

Kullanıcıların Dolby Atmos (Uzamsal Ses) desteğinden yararlanabilmesi için bir AirPods Pro/Airpods Max‘e ve Apple Music abonesi olması gerekiyor. Eğer bu cihazlardan birine ve müzik servisine aboneyseniz Uzamsal Ses  özelliğini müzik parçalarında da dinleyebilirsiniz. Sanatçıların müziği her yönden ve yukarıdan gelecek biçimde hazırlamasına olanak veren Dolby Atmos, H1 ve W1 çipe sahip tüm AirPods ve Beats kulaklıklara destek veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en ufak aksiyon kamerası ile tanışın