reklamı kapat

POPÜLER

Specialized elektrikli bisiklet

Trafiğe karşı radar ile donatılan Specialized elektrikli bisiklet modelleriyle tanışın

 - Güncelleme: 21 Eylül 2021 20:34

Elektrikli bisiklet pazarının üst seviye modellere imasını atan isimlerinden Specialized, yine çok dikkat çeken üç bisiklet ile karşımızda.

Specialized imzalı elektrikli bisiklet modelleri her zaman üst seviyede yer alıyor. Bazı modelleri uçuk fiyatlarla Türkiye’de de satılan firma, yeni Turbo Vado, Turbo Como ve Turbo Tero ile alanda sınırları zorluyor.

Gündelik ve hafif arazi kullanımına yönelik hazırlanan bisikletler, özellikle teknolojik altyapılarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. “Tekerlekli bilgisayar” benzetmesinin yapıldığı modeller, ilk olarak Bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanabiliyor.

Bu bağlantı ile telefonlar üzerinden bisikletlerin hemen her ayarı kontrol edebiliyor, bisikletleri güncelleyebiliyor ya da sorunları tespit ederek çözüme kavuşturabiliyor. Pedal desteği ayarı ve güç dahil birçok özelleştirme sunulan uygulama, başka imkanlara da aracılık ediyor.

Örneğin elektrikli bisiklet modellerinde özel bir hırsızlık karşıtı sistem yer alıyor. Bu sistem ile kişiler bisikletlerini uygulama üzerinden kapatabiliyor. Burada motor kilitleniyor ve bisiklet sürülemez hale getirilebiliyor. Burada konum takibi de mümkün oluyor.

Elektrikli bisiklet modellerinin en çok dikkat çeken yanları ise arkalarından yer alan Garmin imzalı radar sistemleri. 140 metreye kadar çalışan bu sistem, arkadan gelen araçları tespit ediyor ve bunu hem görsel hem işitsel he de tepkisel olarak sürücüye bildirebiliyor. Bu özellikle trafikte sürüş için hayati görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Specialized imzalı yeni elektrikli bisiklet modelleri çok dikkat çekti

250W gücündeki 90 Nm tork üreten Brose imzalı motorlarıyla en üst versiyonlarında 45 km/s hıza çıkabilen elektrikli modeller, 710 Wh’lık gövdeye entegre yani değiştirilemeyen pil paketlerine sahipler. Bu pil ile pedal desteği üzerinden 100 km üzerinden yol yapılabiliyor.

Üst seviye özelliklere sahip Specialized bisikletlerin fiyatları elbette ucuz değil. Modeller için başlangıç 3.250 dolar seviyesinde ve tam 5.500 dolara kadar çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

Bu kit ile her bisikleti elektrikli hale geliyor