reklamı kapat

POPÜLER

Etkileyici pil gücü; Huawei Watch GT 2 incelemesi

Huawei Watch GT 2

SPOR ODAKLI

Huawei’nin akıllı saati spor ve sağlıklı yaşam odaklı bir model. Bunu da daha ilk anda saatin beraber çalıştığı uygulamadan anlayabiliyorsunuz. Bir önceki modelde de buna değinmiştik. Huawei Watch GT 2 kendine ait bir saat uygulamasına sahip değil. Huawei Wear diye bir uygulama olmasına rağmen GT modelleri bu uygulamaya dahil edilmiyor. Zaten saati kutusundan çıkardığınızda da ekranınızda size Huawei Sağlık uygulamasını indirip saati uygulamaya bağlamanız söyleniyor. Açıkçası saatin kendine ait bir uygulaması ve daha detaylı kontrol imkanları sunmasını isterdik. Saatin ihtiyaç duyulan tüm ayarlamaları Sağlık uygulamasındaki panelinden yapılıyor. Zaten bu saate ayrıca uygulama da yüklenemiyor. Yani Instagram, Spotify, Facebook gibi uygulamalar saate dahil edilemiyor. Saat paket halinde kendi sunduğu yeteneklerle geliyor. “Peki bildirimler ne oluyor?” dediğinizi duyar gibiyiz. Bildirimler saate elbette geliyor. Facebook, Instagram gibi popüler uygulamaların ikonlarıyla beraber bildirim olduğu gibi saat ekranına yansıyor. Ancak Discord, Slack gibi nispeten daha az popüler uygulamalarda, uygulama ikonuna yer verilmiyor ve SMS ikonu kullanılıyor. Bu da zaman zaman mesajın nereden geldiğini anlamakta zorlanmanıza sebep oluyor. Bu yüzden uygulama desteğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Akıllı saatten video içerikler izleyen var mı emin değiliz ancak yine de saatte YouTube’un da olmadığını belirtelim. Saatle telefon görüşmeleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Karşı tarafın sesi gayet net bir şekilde dışarı veriliyor. Saat Spotify kontrolü içinse ayrı bir yöntem bulmuş. Müzik isimli uygulaması üzerinden Spotify’ı kontrol edebiliyorsunuz. Ancak bu kontrol maksimum şarkı değiştirme, ses seviyesini ayarlama ve şarkıyı durdurma seviyesinde. Bu da yetersiz bize göre.


Gelelim spor özelliklerine. Saatte doğrudan spor menüsüne geçiş için özel bir tuş bulunuyor. Gövdenin sağ altında kalan bu tuşla hızla menüye ulaştıktan sonra yapmak istediğiniz antrenmana göre seçim gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca saatte seviyenize göre koşu parkurları da bulunuyor. Özellikle yeni spor yapmaya başlayacaklar için bu hazır çalışmalar kesinlikle yardımcı oluyor. Saat sesli olarak sizi yönlendirdiği için bu parkurlara başlamadan kablosuz bir kulaklık bağlantısı kurmak isteyebilirsiniz. Çünkü saatin hoparlörü hayli yüksek ses çıkarıyor. Spor takibi konusunda sunduğu seçenekler hiç fena değil. Ancak yoga, pilates gibi alternatifler yok. Havuzda ve denizde de kullanabildiğiniz saat yüzme aktivitenizi de takip ediyor tabii. Ayrıca GPS takibi yapabildiğini de kaydedelim. Kalp ritminizi ölçerek streslendiğinizde sizi uyaran saat, çok hareketsiz kaldığınızda hareket etmeniz için size bildirim de gönderiyor. Uyku takibi de yapabilen saati uyurken kullanmaya pek müsait bulmadık. Bileğimizde bizi rahatsız etti.


Günlük aktivite takibi de gerçekleştiren cihaz elbette atılan adımı, yakılan kaloriyi, ne kadar aktif olduğunuzu ölçebiliyor. Rakipleri gibi halka tamamlama sistemi Watch GT 2’de de var. Ancak motivasyon konusunda biraz zayıf kalıyor. Hem iOS hem de Android’le çalışan saat iOS performansında EMUI 9.0’lı Huawei cihazla verdiği performansın hemen hemen aynısını veriyor diyebiliriz. Huawei cihazda Sağlık uygulamasındaki arayüz biraz daha detaylıydı bunu da belirtelim. Ancak evet gün sonunda iOS telefonunuzla da bu saati kullanabilirsiniz. Saatin en dikkat çekici yönü kuşkusuz pil süresi. Şarj ettikten sonra günlerce şarj etmeden kullandığımız saat, özellikle aktif bir şekilde spor yapmıyorsanız 10 günü aşkın bir kullanım süresi sunuyor. Saatin şarj bağlantısını ise pek beğenmedik. Saatin belli bir noktasına oturtmalı modellerdense yeni nesil manyetik modelleri tercih ederiz. Huawei Watch GT 2 özellikle pil süresiyle öne çıksa da hala bazı noktalarda ciddi eksiklikleri olduğuna inanıyoruz. Sizin için önemli olan pil süresi ve spor özellikleriyse bu akıllı saat beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.