reklamı kapat

POPÜLER

Türkiye’ye gel{e}meyenler

 - Güncelleme: 09 Nisan 2014 19:17

Ouya

Ouya

Son zamanlarda birbiri ardına gerçeğe dönüşen Kickstarter projelerinden biri olan Ouya, yeni teknolojilerin bir arada sunulduğu mikro oyun konsolu. “Devrim televizyonlarda yayılacak” sloganıyla hayata başlayan konsol, 8,5 milyon doları aşan yatırım desteği aldı. 1,7 GHz hızında dört çekirdekli bir işlemci, 1 GB kapasiteli RAM ve 8 GB dahili flaş bellekle çalışan konsolda işletim sistemi olarak açık Android platformu tercih edilmiş. Sadece 75 mm’lik bir küp olan konsolla birlikte oldukça sade ve şık bir kontrol kumandası geliyor. HDMI ara birimi üzerinden televizyona bağlayarak 1080p çözünürlüğünde oyun oynayabiliyorsunuz. Ücretsiz yazılım geliştirme kiti sayesinde isteyen herkes Android tabanlı oyunlar geliştirebiliyor. Oyun sayısı şimdiden 650’yi aşmış durumda.

Kindle Paperwhite
Kindle Paperwhite
Teknoloji tutkunu olmak başka, kitap tutkunu olmak başka. Kitap kurtlarını dijital bir alete yönlendirmede başarılı olan tek firma belki de Amazon. Altıncı nesil Kindle cihazı Paperwhite, yüksek çözünürlüklü entegre LED aydınlatmalı bir ekrana sahip. Paperwhite’ın ikinci nesil olarak bilinen son modelinde kontrast oranı daha yüksek olan E Ink Carta ekran teknolojisi kullanılmış. 768×1024 piksel çözünürlük ve 212 ppi piksel yoğunluğu sunan bu ekran teknolojisi 2013 Ocak ayında tanıtılmıştı. Yeni Paperwhite güçlenen işlemcisi sayesinde yüzde 25 daha hızlı çalışıyor. Wi-Fi bağlantısı sayesinde internete ve dijital içeriklere ulaşma imkanı tanıyor. Resmi satışı bulunmasa da Amazon Kindle Paperwhite’a internet üzerinden ulaşmak mümkün. Tabii Amazon servislerinin Türkiye’de çalışmadığını unutmayın.

Chromebook
Chromebook
İnternet odaklı işletim sistemi Chrome OS sessiz sedasız gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Çoğu bilgisayar kullanıcısının ihtiyacı sadece tarayıcı ve birkaç yazılım. HP, Asus, Acer, Toshiba ve Samsung tarafından üretilen Chromebook’lar, Chrome OS’un pratik dünyasını sunuyor.

Nest
Chromebook
Akıllı termostat olarak özetlenebilecek Nest, tasarımıyla olduğu kadar tasarruf ettirici yönüyle de çok çekici bir ürün. Isınma hepimizin bütçesinde büyük bir yer kaplıyor. Bunun akıllıca yönetilmesi bize hem huzurlu bir ev yaşamı hem de ekonomik faturalar olarak geri dönebilir. Nest’in çalışma mantığı çok basit. İhtiyaçlarınıza ve evi kullanma saatlerinize göre yaptığınız ayarlamaları öğrenerek otomatik bir düzene oturtmak. Bu sayede işe gittiğinizde ısıyı düşürüp akşam siz gelmeden yükseltebiliyor. Benzer şekilde uykuda veya ayaktayken de doğru ısı ayarının otomatik olarak yapılmasını sağlıyor. Özel internet sitesini kullanarak bilgisayardan, mobil uygulamayı kullanarak tablet ve akıllı telefonunuz üzerinden de yönetebiliyorsunuz. Bu sayede ev veya iş yerinizin termostatını dünyanın her yerinden kontrol edebiliyorsunuz. Ürün sağladığı tasarruf sayesinde kısa sürede kendi masrafını karşılıyor.

Philips Hue (Apple Store Türkiye’de satışa sunuldu)
Philips Hue
LED lamba teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler ekranlardan aydınlatmaya hemen her alanda yenilikçi ürünlerin üretilebilmesini sağladı. Görüntüleme ve müzik alanında olduğu kadar aydınlatma alanında da en başarılı firmalardan biri olan Philips, Hue adını verdiği LED ampülleri geliştirmeye devam ediyor. Çok yeni bir ürün olmamasına rağmen yakaladığı popülarite ve teknolojisinin başarısı sayesinde hızla gelişen Hue, kablosuz ağınıza bağlayacağınız özel bir kutu sayesinde kolayca yönetilebiliyor. iOS ve Android uygulamaları bulunan lambaların renk, parlaklık gibi ayarlarını akıllı telefon ve tabletiniz üzerinden yapabiliyorsunuz. Philips Ambilight ile de uyumlu olan Hue ortam ışığını TV’deki görüntüye göre ayarlayabiliyor. Hue ile ev ve iş partileri de bir harika!