reklamı kapat

POPÜLER

Apple iPhone LG

2018 iPhone’lar için “ileride tartışma çıkarabilecek” ilginç detay

Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone modellerini karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor. Bu yıl iki farklı OLED model tanıtacak dev isim, burada önemli bir hamle yapıyor.

Artık herkesin bildiği üzere Apple‘dan kesin olarak üç yeni telefon geliyor. Bunların 5,8 inç OLED ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç OLED ekranlı iPhone X Plus ve 6,1 inç LCD ekranlı 6,1 inç iPhone olacağı biliniyor. İşte burada OLED tarafıyla alakalı ilginç bir detay var. Apple hatırlarsınız geçtiğimiz dönemde LG’ye 2.7 milyar dolar gibi büyük bir yatırım yapmıştı. LG’ye bu yatırımı 2018 modellerine OLED panel üretmesi için yapan teknoloji devi, daha sonra LG üretimi OLED’lerin kalitesinden memnun kalmıyor haberiyle gündeme gelmişti. Ancak bu durum değişmişe benziyor. Sağlam kaynaklara göre LG’den iPhone X Plus’ta kullanılmak üzere 2-4 milyon arasında OLED panel geliyor. Toplam ihtiyacın yüzde 20’sine denk gelen bu rakam, ileride bazı tartışmalar çıkarabilir izlenimi yaratıyor. Biliyorsunuz iPhone X’da Samsung üretimi bir OLED ekran bulunuyor. Yeni yılda sürece LG’nin dahil olması, Samsung üretimi OLED’ler ile bazı kalite farklarının oluşabileceğini akıllara getiriyor. Burada firmalar belirli şartları sağlamadan üretim yapmıyor diyebilirsiniz. Ancak geçmişte panel üreticisi farkı olduğu için ekranında sorun yaşayan modeller olduğu biliniyor. iPhone tarafında ise şu an özellikle “ekran yanması” konusunda bir fark olmasından korkuluyor. Bu konuda uzun vadeli olarak Samsung’un daha iyi olduğu biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2018 iPhone’ların satış fiyatları nasıl olacak?

Burada iki farklı tahmin yer alıyor. Birinci tahmin iyimser olan. Buna göre ikinci jenerasyon iPhone X 899 dolar, iPhone X Plus 999 dolar, 6,1 inç iPhone (iPhone 9 olabilir) ise 599 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak. İkinci tahmin ise kötümser olan. Eğer şirket fiyat stratejisini değiştirmez ise ikinci jenerasyon iPhone X’un 999 dolar, iPhone X Plus’ın 1.099 dolar, 6,1 inç iPhone modelinin ise 799 dolar başlangıç fiyatına sahip olacağı belirtiliyor.

İlgili Video

Şirketin en son satışa sunduğu telefonları