reklamı kapat

POPÜLER

Apple A12 iPhone

2018 iPhone’lara güç verecek “Apple A12” işlemciden dikkat çeken detaylar

2018 model iPhone‘lar üzerinde çalışmaya devam eden Apple, bu modellerde A11 Bionic‘in yerini alacak A12 işlemciye yer verecek. Peki bu merak edilen donanım nasıl bir performans ortaya koyacak?

A11 Bionic, Apple‘ın şimdiye kadar ürettiği en güçlü mobil işlemci konumunda. Sunduğu gücüyle ile halen birçok performans testinin üstünde yer alan işlemci, adeta dizüstü bilgisayarlara yaklaşıyor. Ancak teknoloji gelişiyor ve A11’in yerini yeni mobil işlemci A12 almaya hazırlanıyor. Ortaya çıktığı kadarıyla işlemci TSMC’nin 7 nm FinFET üretim sürecinden çıkıyor. A11 Bionic 10 nm FinFET üretim sürecinden çıktığı için A12 en baştan fark yaratıyor. Söylendiği kadarıyla işlemci bu yeni altyapı sayesinde yüzde 20 daha yüksek performans sunabiliyor. Buna karşın tam yüzde 40 daha az enerji harcayan işlemci, zaten iyi olan deneyimi daha da yukarıya taşıyacak gibi duruyor. Yazılım tarafındaki özel optimizasyonlar ile farkın çıkışta daha da açılması beklenirken, mobil cihazlar artık ihtiyaçları aşan performans değerlerine çıkış yapıyor. Bu elbette özellikle oyun tarafı için çok iyi duruyor. Normalde ihtiyacımız olmayan bu güç kendisini oyunlarda gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’dan 2018’de üç yeni iPhone geliyor

Hatırlatmak adına Apple‘ın 2018’de üç yeni iPhone satışa çıkartacağı söyleniyor. Bunların 5,8 inç ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç iPhone X Plus ve LCD ekranlı 6,1 inç iPhone olacağı söyleniyor.

İlgili Video

Şirketten Face ID için ilginç reklam videosu