reklamı kapat

POPÜLER

2019 Mazda3

2019 Mazda3’ten gelen ilk sızıntı ile tamamen değişen sürücü ekranı karşımızda

 - Güncelleme: 15 Mart 2018 18:43

Tanıtımıyla ilgili henüz herhangi bir resmi doğrulamanın yapılmadığı 2019 Mazda3, tamamen elden geçirilen kokpitiyle rakiplerine iddialı bir cevap verecek gibi gözüküyor.

Son iki yıldır yeni jenerasyon modelleriyle ilgili gerek tasarım gerekse motor teknolojilerinin ön gösterimleriyle karşımıza çıkan Mazda, Wankel‘dan (rotary) da vazgeçmeyerek önümüzdeki süreçte sunacağı hibrit modellerde bu motorun yeni bir versiyonla sunulacağını da kısa süre önce açıkladı. 2020 itibarıyla Volkswagen başta olmak üzere pek çok rakibinin tamamen elektrikli modellerle piyasaya çıkmasına karşın, içten yanmalı motorların daha çevreci hale gelmesi üzerinde çalışmaya devam eden ve elektriğe geçiş konusunda çok da aceleci olmayan Mazda’nın en büyük devrimi ise bujisiz motor teknolojisi olacak. Yeni yılla birlikte binek sınıfta 3 ile dönüşümü başlatmasını beklediğimiz Japon üreticinin iç ve dış bölümde topyekun değişime gideceği kesinlik kazanmıştı. Bugün ise 2019 Mazda3 cephesinden gelen ilk sızıntı ile değişimlerle ilgili ipuçlarını da almaya başlıyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üç farklı gösterge seçeneği

Uzak Doğu merkezli kaynaklar tarafından servis edilen ve yeni Mazda3’ün ilk sızıntısı niteliğini taşıyan görsellerde, artık rekabete dahil olmak adına atılması gereken bir adımın atıldığını görüyoruz. Kokpit bölümünde yer vereceği multimedya ekran başta olmak üzere sürücü ekranında da dijitalleşmeye giden Mazda, üç farklı tema ile sürücüsüne merhaba diyecek. Araçla ilgili tüm hayati bilgilerin aktarılacağı yüksek grafikli bu ekranla birlikte gece sürüşlerinin çok daha keyifli bir hal alacağını söyleyebiliriz. Günümüzde sunulan 2.0 litrelik motora göre yüzde 25 oranında daha tutumlu bir karaktere sahip bir motoru barındıracak olan yeni 3 ile ilgili önümüzdeki çok uzun bir süre kalmadı