reklamı kapat

POPÜLER

Porsche Taycan

2019 Porsche Taycan için üretim tarihi belli oldu

Alman otomobil üreticisinin geçtiğimiz günlerde tanıttığı ilk elektrikli spor otomobili Porsche Taycan için üretim tarihi belli oldu.

Otomobil severler tarafından uzun zamandır beklenen Porsche Taycan, geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Tamamen elektrikli motoru, etkileyici tasarımı ve göz dolduran performans verileri ile Taycan, çoğu otomobil severden tam not almıştı. 2015 yılında ilk duyurulduğu günden itibaren paylaştığı küçük ipucularla, model hakkında dedikoduların kapısını açık bırakan Porsche, bu sefer böyle bir duruma izin vermeyecek gibi duruyor. Marka Taycan’ın üretime başlama tarihini 9 Eylül 2019 olarak açıklayarak, spekülasyonlara yanıt verdi. Model sadece elektrikli motoru ile değil, üretim yeri ve şekli olarak bir bir ilke imza atıyor. Alman üreticinin Zuffenhausen’deki yeni fabrikasında üretilecek model, kendisi kadar üretim bandı ile de çevreci olacak. Çünkü Porsche bu tesisi “geleceğin fabrikası” olarak tanımlıyor. Tesis yenilebilir enerji kaynakları kullanarak doğaya verilen zararı minimuma indirmeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Porsche Taycan hakkında bildilerimize bir göz atalım

Model, 93.4 kWh pil paketiyle tam 450 km’ye kadar menzile sahip. Daha önce Mission E olarak bilinen otomobil, Taycan Turbo ve Taycan Turbo S olmak üzere iki farklı versiyona sahip. Menzil konusunda gerçekten iddialı olan elektrikli otomobilin Taycan Turbo S versiyonu, 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,8 saniyede çıkabiliyor ve 412 km menzil sunuyor. Normal Taycan Turbo ise 0’dan 100 km/s hıza 3,2 saniyede çıkıyor ve 450 km menzil sunuyor. Maksimum limitli hızı 260 km/s olan Taycan, tam 616 beygir güç üretiyor. 800-volt şarj sistemiyle donatılan araç, 270 kW güçte sadece 22 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor. Bu değerler gerçekten etkileyici. Pazarda özellikle Tesla Model S karşısına çıkacak süper elektrikli otomobil, 150 bin dolar başlangıç fiyatı çopu kişi için yüksek bulundu. Ancak unutmamak lazım, model elektrikli olsa da hala bir Porsche! Taycan’ın en üst donanımla almak isterseniz ise 187 bin dolar vermeniz gerekeceğini de ekleyelim.

İlginizi çekebilir

Kemerlerinizi bağlayın! Karşınızda gelmiş geçmiş en hızlı 5 Porsche