reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy S10

2019 Samsung akıllı telefonlar için “ekrana entegre parmak izi” müjdesi

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, yeni akıllı telefonları üzerinde aktif olarak çalışıyor. Özellikle Galaxy S10 modeli merak edilen firma, 2019’da “ekrana entegre parmak izi” sensörünü Galaxy ailesine yayacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S10‘un mevcut çözümlerden daha iyi bir ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip olacağı belirtiliyor. Ancak şirket sadece bununla kalmak istemiyor. Sürece geç adım atan firma, teknolojiyi orta üst seviye Galaxy A (2019) serisine de getirecek deniyor. Bu gerçekten güzel görünüyor çünkü birçok kişi halen parmak izi sensörünü ön yüzde istiyor. Çerçevesiz bir yapı ile bunu yapmak da ancak sensörü ekrana entegre etmekle yapılabiliyor. 2019 içerisinde Galaxy A (2019) haricindeki bazı modellerde de ekrana entegre parmak izi sensörü kullanılabileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu arada Galaxy S10’da iPhone X gibi 3D yüz tanıma altyapısının olma ihtimali de aktif olarak masada bulunuyor. Bu teknolojinin Note serisine ise 2019’da çıkacak Note 10 ile geleceği biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 ailesinden teknik detaylar

Bildiğimiz kadarıyla Samsung Galaxy S10, 2019 Ocak ayında üç farklı versiyon halinde geliyor. Bunlar Beyond 0, Beyond 1 ve Beyond 2 olarak geçiyor. Beyond 0’ın arkasına çiftli kamera, Beyond 1 ve 2’nin arkasına ise Huawei P20 Pro gibi üçlü kamera koyacağı konuşulan firma, Beyond 2‘nin önüne çiftli kamera sistemi planlıyor. Burada 16 megapiksel + 8 megapiksellik bir kurulumundan bahsediliyor.  The Bell’in kaynaklarına göreyse serinin en altında yer alan Beyond 0 modeli 5,8 inç “düz” Super AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Parmak izi sensörünün yandaki güç butonunda yer alacağı telefon, uygun fiyatıyla öne çıkacak deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Beyond 1 modelinde ise 6,2 inç kavisli Super AMOLED ekran yer alıyor. Bu iki modelin de önünde tek bir kamera bulunuyor. Serinin en üstündeki Beyond 2 ise 6,44 inç kavisli Super AMOLED ekran kullanıyor. Beyond 1 ile ortak olarak ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip olacak telefon, en çok merak edilen versiyon konumunda bulunuyor. Piezoelektrik hoparlör sistemini de bünyesinde barındıracak denilen telefonlar, inanılmaz ince bir tasarımla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. İlgili Video

İlginç bir Nokia X konsepti