reklamı kapat

POPÜLER

2020 Volvo S90
Volvo Selekt

2020 Volvo S90 ve V90 tanıtıldı; işte öne çıkan yenilikler

2020 Volvo S90 ve V90 ile ürün gamının zirve modellerinde yapılan makyaj nitelikli değişimler, kaputun altındaki hibrit güçle desteklenecek.

Son dönemlerde daha çok SUV ürün gamıyla gündemde olan Volvo, XC40 üzerinden ilk tam elektrikli hamlesini de yaptığı bir süreçtem geçiyor. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte tüm modellerine yansıtacağı bu yeni nesil ünite dokunuşu, bugün resmi paylaşımlar üzerinden karşımıza çıkan 2020 Volvo S90 ve V90‘a da yansımış durumda. Motor bölümündeki güncellemeyle birlikte ailenin zirve modellerinde makyaj niteliğinde değişimler de yapan Volvo burayı nispeten daha sade tutmayı tercih ediyor. Teknik detaylara geçmeden önce tüm 90 ailesininde 48V hibrit mimarisinin standart olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Volvo Selekt

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Volvo S90 ve V90’daki değişimler

Ailenin iki üyesinde tasarım bazındaki değişimler ilk olarak tamponlardan başlıyor. Bir öncekine göre nispeten daha sportifleşen bu bölümde, sis farlarının yerleşiminde de değişimler var. Spoiler ve difüzorle birlikte desteklenen gövde iyileştirmeleri, arka stop ve LED gündüz farlarının yapısında da hissetmek mümkün. Her makyaj değişiminde olduğu gibi S90 ve V90’da da yeni jant tasarımları ve renk seçenekleri de kataloga eklenmiş durumda. Kokpit bölümünde ise değişimlerin altının çizildiği noktalar daha çok donanım deneyimine etki edecek. Bowers and Wilkins imzalı ses sisteminde yapılan iyileştirmeye işaret eden Volvo, araç içi hava temizleme özelliğini de modellere entegre ediyor. İlk olarak hava kirliliğinin yüksek olduğu Çin pazarı için sunulan bu özellik artık Avrupa pazarı içinde listede. XC90 ve XC60 ile başlayıp diğer modellere de yansıyan 48V hibrit sistemiyle birlikte ise tüm 90 ailesi versiyonlarının karbon salınımı ve yakıt tüketimi yüzde 15 oranında aşağı çekilecek.

İlginizi çekebilir

Volvo XC40 Recharge Türkiye’ye ne zaman gelecek?