reklamı kapat

POPÜLER

2021 Opel Mokka
Opel Mokka fiyat listesi
Opel
Opel Mokka fiyat listesi

2021 Opel Mokka; tasarım devrimiyle gelen yeni neslin Türkiye fiyatları öncesinde bilmeniz gerekenler

Türkiye macerası yarın resmi olarak başlayacak olan 2021 Opel Mokka, lansman öncesinde tekrar masamızdaki yerini alıyor.

Opel’in 2012 yılından beridir ürün gamında yer verdiği kompakt crossover modeli Mokka, 2020 yılının en dikkat çeken değişimlerinden birisiyle karşımıza çıktı. Küresel tanıtımı üzerinden tam 1 yıl geçen ikinci jenerasyon için Türkiye macerası da haziran ayı itibarıyla başlıyor. Yarın düzenlenecek dijital lansman kapsamında fiyat ve versiyonları resmiyete kavuşturulacak olan 2021 Opel Mokka, bu gelişmelerin öncesinde dikkat çeken özellikleriyle tekrar masamızda kendisine yer açıyor. Elektrikli versiyonu da merakla beklenen ailenin büyük bir sürpriz olmaz ise ilk aşamada sadece geleneksel motorlarla satışa sunulmasını bekliyoruz.

Opel Mokka fiyat listesi
Opel
Opel Mokka fiyat listesi

2021 Opel Mokka çok daha modern dinamiklerle yola çıkıyor

Yeni Opel Mokka, PSA grubunun CMP platformu üzerine geliştirildi. Bu sayede bir önceki nesline göre 120 kilograma kadar daha hafif olan model, sürüş deneyimini de bir adım yukarıya taşıma iddiasında. Opel aynı zamanda daha rijit gövde ve daha ekonomik bir sürüş vadediyor. Marka mühendisleri yeni jenerasyonu öncekine göre 125 milimetre daha kısa tasarlamayı tercih etmiş. Toplamda 4.150 milimetre uzunluğunda olan aracın dingil mesafesi ise 2 milimetre daha uzun. Genel uzunlukta geriye gidilmesine rağmen akstaki artış arka yolcuların en az birinci nesil Mokka’da olduğu kadar yere sahip olmasına olanak tanıyor. Yeni modelde 350 litredelik bagaj hacmi sunan marka bu konuda da 6 litrelik bir gerileme ile bizleri karşılıyor.


Kokpit bölümü uzun süredir Peugeot modellerinde gördüğümüz çekiciliği artık Opel’e de kendi dilinde getiriyor. İki adet geniş ekranlı paneli birleştiren “Pure Panel” sistemi, 12 inçlik sürücü ve 10 inçlik multimedya ekrandan oluşuyor. Yapı içerisinde, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği de mevcut olacak. Mokka ile birlikte karşımıza çıkan bu dizilim, önümüzdeki günlerde tanıtılacak Astra’nın da temelini oluşturacak. Elektronik asistan kısmı da günümüz standartları gereği oldukça zengin olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mokka’nın Avrupa pazarındaki motor seçenekleri de süreç içerisinde resmiyet kazanmıştı. PSA grubunun altyapısı üzerine geliştirilen Mokka’nın kaputunun altında iki adet benzinli ve bir adet dizel olmak üzere üç seçenek listelerde olacak. Peugeot ve Citroen modellerinden bildiğimiz bu motorların giriş seviyesinde 1,2 litrelik turbo üç silindir makine yer alıyor. Baz kombinasyonda 100 PS güç ve 205 Nm tork değerlerini sunacak olan motorun bir üst dinamikleri ise 130 PS güç ve 230 Nm tork üzerine kurulu. Kullanıcılar şanzıman ayağında 8 kademeli otomatik ve 6 kademeli manuel şanzımanlara versiyonlara göre sahip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dizel motora baktığımızda da bizleri 1,5 litrelik dört silindirli ünite karşılıyor. 110 PS güç ve 250 Nm tork üreten bu motorun manuel şanzıman kombinasyonuyla 100 kilometrede 3,8 litre gibi iddialı bir tüketim eğrisi var. Türkiye pazarı için de GS Line başta olmak üzere zengin donanım seçenekleriyle sunulmasını bekliyoruz. Mokka, anavatanı olan Almanya’da 19.990 euroluk başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Fiyatlar elektrikli versiyonda 32.990 euroya kadar esneklik göstermekte. Mokka ile ilgili fiyat gelişmelerini LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Tam elektrikli özellikleriyle Corsa-E