reklamı kapat

POPÜLER

2021 SsangYong Rexton
SsangYong

2021 SsangYong Rexton rekabeti yeni bir noktaya taşıyan makyajla karşımızda

 - Güncelleme: 09 Mart 2021 23:41

İngiltere merkezli olarak karşımıza çıkan 2021 SsangYong Rexton, tasarım ve altyapı elemanlarındaki nitelikli iyileştirmelerle yola devam ediyor.

2021 yılıyla birlikte Güney Kore merkezli markası içerisinde 20. yılını geride bırakan Rexton, amiral gemisi rozetini başarılı şekilde taşımaya devam ediyor. Yeni yılla birlikte Korando’nun yanına XLV’yi de önemli bir oyuncu olarak piyasaya sürecek olan marka, amiral gemisini de bambaşka bir noktaya taşıyan geliştirmelerle karşımıza çıkarttı. 2021 SsangYong Rexton her ne kadar bir makyaj operasyonu sonrasında ortaya çıkarılsa da, önceki versiyonun zihinlerimizde yarattığı temel karakteri yeni bir seviyeye çıkarma konusunda hiç zorlanmayacağı aşikar. İngiltere pazarı için tanıtılan modelin tasarımı dışında altyapısındaki elemanlarında da önemli değişimler karşımıza çıkıyor.

SsangYong

2021 SsangYong Rexton teknik özellikleri

Makyajla birlikte Rexton’un çehresini tamamen değiştiren ana tasarım elemanlarıyla karşılaşıyoruz. Bu kapsamda aracın ön ızgarası, tamponları ve ışıklandırma gruplarında fazlasıyla nitelikli değişimlere gidilmiş durumda. SsangYong cephesi bu bölümlerde kullandığı yeni parçalarla 7 kişilik SUV modelinin görünüm olarak çok daha premium havaya bürünmesine olanak tanıyor. Dışarıdaki krom parçaların artırılmış olması da şüphesiz önemli etmenler arasında. Yeni Rexton’un kokpit dinamikleri de ailenin diğer üyelerine de yansıyan parçalar üzerine kurulu. Son nesil 12,3 inçlik dijital sürücü ekranı ve konsolu domine eden multimedya ekran burada ön plana çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyajla birlikte aracın değişen altyapı elemanları arasında en dikkat çeken nokta şanzımanda. Uzun süredir manuel ve otomatik şanzıman sistemini Mercedes’ten tedarik eden Güney Koreli üreticinin bu seferki tercihi komşusuna gitmek olmuş. Yapılan anlaşmayla birlikte 8 kademeli yeni otomatik şanzıman artık Hyundai’den tedarik edilecek. 2021 model yılıyla birlikte Rexton’un artık manuel opsiyonunu bulunmayacağı da bilinmesi gereken detaylar arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın kaputunun altında ise 2,2 litrelik turbo dizel motorun yola devam ettiğini görüyoruz. Burada teknik niteliklerde 15 beygirlik artışla gücün 200 beygire getirilmesi dikkat çekerken tork değeri de artık 441 Nm olarak teknik tabloya yansıyor. Araç tüm parçalarının bir araya gelmesiyle 0’dan 100’e hızlanmasını 11,9 saniyede tamamlayabilen modelin 3,5 tona kadar yük çekebiliyor olması da dikkat çekiyor. SsangYong cephesinin böyle bir yük çekiş desteğinin yanına Trailer Savrulma Kontrolü (TSC) eklemeyi ihmal etmemiş olması da önemli. Artırılan malzeme kalitesi ve zengin donanımlarıyla yeni Rexton ailesi İngiltere’de 37.995 sterlinden başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ailenin 7 yıl veya 150 bin kilometrelik garanti sürecinin bulunması da kullanıcıları cezbedecek özellikleri arasında.

İlginizi çekebilir

Renault Arkana