reklamı kapat

POPÜLER

2021 Volkswagen Arteon

2021 Volkswagen Arteon ailesi için hibrit versiyon Avrupa’da satışta; işte bilinmesi gerekenler

eHybrid rozetiyle birlikte yeni nesil motor teknolojisiyle donatılacak 2021 Volkswagen Arteon, payını artırma potansiyeline sahip.

Haziran ayında gerçekleştirilen tanıtım etkinliğiyle karşımıza çıkarılan 2021 Volkswagen Arteon ailesi, Shooting Brake ve R versiyonunu da beraberinde getirmişti. Tasarımsal değişimleri de kapsamlı ve hissedilir oranda yapılan yeni model yılıyla birlikte ailenin genişleme süreci asfalta kademeli olarak yansıtılıyor. Tanıtımın üzerinden geçen zaman diliminin ardından ailenin şarj edilebilir hibrit versiyonu da Almanya merkezli olarak Avrupa macerasına başladı. “eHybrid” rozetiyle listelere eklenecek olan model elektrikli ve ekonomik sürüş dinamikleriyle ön planda olacak. Arteon eHybrid için Almanya merkezli olarak açıklanan fiyatın 51.000 olarak resmiyet kazandığını da ilk adımda belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Volkswagen Arteon eHybrid hakkında öne çıkan rakamlar

Arteon eHybrid, kaputunun altında standart olarak 1,4 litrelik benzinli motorun konumlandırıldığı bir versiyon olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Elektrik motorunun da destek olarak kendisini tamamladığı kombinasyonda aracın 218 PS güç ve 400 Nm tork değerleriyle asfalta ineceğini görüyoruz. Bu birliktelik sayesinde Arteon 0’dan 100’e hızlanmasını 7,8 saniyede tamamlarken, maksimumda ise 222 km/s hıza erişebiliyor. Hibrit versiyonla birlikte teknik kısımlara saf elektrikli sürüş dinamikleri de giriyor. Aracın bu modda maksimum 59 kilometre menzil kat edebileceğini görüyoruz. Bununla birlikte 130 kilometrelik maksimum sürat de yine elektrikli sürüşün limitleri arasında. Volkswagen’in yaptığı testlerde elektrik modunun da işin içerisine girmesiyle birlikte Arteon eHybrid tek seferde 900 kilometreye kadar menzil kat edebilecek. Elegance ve R-Line olmak üzere iki farklı donanım paketiyle tercih edilebilecek aileninin Shooting Brake versiyonu ise 51.900 euroya alıcı bulacak.

İlginizi çekebilir

Tüm merak edilenleriyle 2020 Volkswagen Golf