reklamı kapat

POPÜLER

2022 Jeep Grand Wagoneer

2022 Jeep Grand Wagoneer; bir efsanenin geri dönüşü

Amerikan otomobil tarihine damga vurmuş bir isim daha asfalta dönüyor. 2022 Jeep Grand Wagoneer seri üretim öncesi örtülerinden kurtuldu.

2020 yılı otomobil dünyası için pandemi sebebiyle bir kabus ortamı yaratırken, bir yandan da ikonik isimlerin tekrar canlandırılmasına da sahne oluyor. Ford cephesinden uzun süredir beklenen Bronco hamlesi geçtiğimiz aylarda seri üretim formuyla karşımıza çıkarılırken, cephenin bir başka kısmında olan 2022 Jeep Grand Wagoneer de örtülerinden kurtuldu. 60’lı yılların başlarından itibaren yaklaşık 30 yıl üretim bandında kalan ve tasarımsal dinamiklerile Amerikan tarihinin unutulmazları arasında yer alan rozet, önümüzdeki yıl maceraya başlayacak

2022 Jeep Grand Wagoneer lüksün ve tasarımın zirvesi olacak

Yeni Grand Wagoneer ile birlikte Jeep cephesinin de adeta sınıf atlama potansiyelini görüyoruz. Bu kapsamda ilklere de oynayan marka, aracın kokpitinde kullanıldığı ön bölümdeki özel yolcu ilgi-eğlence ekranıyla pazarda ilk olacak. 10,25 inç ebatındaki bu ekran üzerinden film-video izleme ve internette gezinme gibi deneyimler kullanıcıları bekliyor. Grand Wagoneer’in ön konsolunu ekran zenginliği konusundan başka bir yere konumlandırmak gerekiyor. Yolcu tarafıyla birlikte 12,1 inçlik orta konsol ekranı, 12,3 inç dijital gösterge paneli ve e dört bölgeli klima kontrolünü kontrol etmek için merkezi ekranın altında 10,25 inç yatay bir dokunmatik ekrana yer veriliyor. Aracın arka bölümünde de üç adet 10.1 inçlik ekran konumlandırılacak. Bu ekranlarda Android merkezli işletim sisteminin kullanıldığını da belirtmeden geçmeyelim. Bununla birlikte Wagoneer modelinin ilk kez üç bölmeli oturma düzeniyle 7 kişilik oturma planını desteklemesi de önemli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Grand Wagoneer’in motor dinamikleriyle ilgiliyse henüz herhangi bir detay verilmiş değil. Burada kesin olan parça ise son nesil şarj edilebilir hibrit sürüş deneyiminin kullanıcıları bekliyor olduğu. Ek olarak aracın seri üretim modelinin Ram 1500’ün platformunu temel alacağını düşündüğümüzde, motor ve performans dinamiklerinin de limitleri konusunda belli başlı şeylerin oluşacağı da aşikar. Marka kaynakları ayrıca, 2022 Grand Wagoneer’in 4×4 sistemi ve Quadra-Lift havalı süspansiyonlarıyla konfor konusunda da çok iddialı olacağını garanti ediyor. Yeni nesil önümüzdeki yıl içerisinde FCA’nın Detroit’te yer alan fabrikasında üretim bandına çıkarılacak.

İlgili video

2019 Jeep Renegade