reklamı kapat

POPÜLER

2022 Volkswagen Lamando L

2022 Volkswagen Lamando L asfalta çıkmak için hazır

 - Güncelleme: 17 Ocak 2022 15:17

Çin pazarında satışa sunulacak 2022 Volkswagen Lamando L, ikinci jenerasyonuyla birlikte önemli geliştirmeleri beraberinde getiriyor.

Avrupa pazarında önemli değişimlerle yola devam Volkswagen’in Uzak Doğu operasyonu da bu süreçten nasibini alıyor. Bölgeye özel olarak sunulan araçlarında da tasarım bazında bir adım yukarıya çıkan ürün gamının son temsilcisi ise Lamando olacak. 2021 yılı içerisinde patent görselleri üzerinden sıkça dış basında gündeme gelen model, yeni yılla birlikte satışa sunulacak dinamikleriyle artık karşımızda duruyor. Fastback nitelikli sportid tasarımıyla Peugeot 508’i akıllara getiren 2022 Volkswagen Lamando L, Çin’de tek motor seçeneği üzeriden satışa sunulacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Volkswagen Lamando L için öne çıkan teknik özellikler

2014 yılında başlayan macerasında artık ikinci nesiliyle kullanıcılarla buluşacak olan model, Volkswagen’in Avrupa’dan da tanıdığımız MQB EVO platformu üzerine yükseliyor. Bu altyapıyla birlikte arka tarafta çok noktadan bağımsız süspansiyon sisteminin sunulmuş olması da konforda önemli etken. Aracın ebatlarına baktığımızda 4.784 milimetre uzunluk, 1.831 genişlik, 1.469 milimetre yükseklik ve 2.731 milimetre aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Bu değerleriyle Passat’tan daha uzun olan Lamando L, diğer tüm kriterlerde ise ufak da olsa geride konumlanıyor. Aracın kaputunun altında ise 1,4 litrelik benzinli motor, 150 beygir güç ve 250 Nm’lik tork değerleriyle kullanıcıları bekliyor. Standart olarak 7 kademeli DSG şanzımanla kombin edilecek olan modelin bu noktada pek çok Avrupalı kardeşiyle paralel nitelikleri bulunuyor. Donanımlarının yanında kokpit tasarım çizgileriyle de yine Avrupalı modellerle özelliklerini paylaşan Lamando L’nin ikinci jenerasyonuyla birlikte pazar payını artırması bekleniyor.

İlgili video

Mustang Mach E