reklamı kapat

POPÜLER

2022 Volkswagen Virtus

2022 Volkswagen Virtus; kompakt sedan modeline önemli makyaj operasyonu

 - Güncelleme: 09 Mart 2022 12:57

Slavia’nın kuzeni olarak yoluna devam eden 2022 Volkswagen Virtus, yenilikleriyle makyaj öncesi formülü tamamen unutturma iddiasında.

Volkswagen’in kompakt sedan liginde Güney Amerika ve Asya gibi pazarlar odağında satışa sunduğu Virtus, 2022 yılıyla birlikte çok ciddi geliştirmeler alarak yoluna devam ediyor. Skoda’nın Slavia hamlesinin ardından gözlerin çevrildiği model, kısa süre önce resmi kaynaklar üzerinden paylaşılan detaylarıyla dikkat çekmeyi başardı. Grubun bölgeye özel olarak kullandığı MQB A0-IN platformu üzerine geliştirilmeye devam edilen 2022 Volkswagen Virtus, özellikle tasarım tarafında bambaşka bir karakterle karşımıza çıkıyor. Makyaj öncesi versiyonuyla Polo’nun Sedan versiyonu gibi görünen model için donanım tarafında da ciddi geliştirmeler söz konusu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Volkswagen Virtus teknik özellikleri

4.561 milimetre uzunluk, 1.752 milimetre genişlik, 1.507 milimetre uzunluk ve 2.651 milimetre aks mesafesi değerleriyle gelen Virtus, genel hatlarıyla ebatsal olarak benzer dinamikler üzerine kurulu. Gövde üzerinde yapılan tasarım revizyonlarına paralel olarak makyaj önesine göre 79 milimetre daha uzun olan modelin karakteri sportif tarafa bakıyor. Tampon ve difüzör gibi temel parçalardaki değişimlerle birlikte tamamen yeni LED ışıklandırmalar aracın tasarımını bir üst katmana çıkartıyor. Kokpit tarafına geçtiğimizde de Avrupalı modelleri aratmayacak bir yapı karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

8 inçlik sürücü ekranı ve 10 inçli multimedya sistemi ilk farkını hissettiren parçalar arasında. 521 litrelik bagaj hacmi de Virtus’un öne çıkan özellikleri arasında. Motor tarafında iki farklı seçenekle gelen Virtus’un giriş seviyesinde 1.0 litrelik turbo benzinli motor 115 PS’lik güçle karşımıza çıkıyor. Lansmana birlikte karşımıza çıkan GT rozetli paketle birlikte kaputun altında 1,5 litrelik motor 150 PS’lik güçle geliyor. Mayıs ayıyla birlikte Hindistan’da satışları başlayacak olan makyajlı Virtus, Honda City gibi önemli rakiplerle mücadele edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlginizi çekebilir

Dacia’nın ilk elektrikli otomobili Spring Electric ile tanışın