reklamı kapat

POPÜLER

ready player one
ready player one
ready player one
ready player one

2018’in en çok merak edilen bilim kurgu filmi Ready Player One’dan yeni fragman [Video]

2018’in en çok merak edilen bilim kurgu filmi Ready Player One, yeni bir içerikle Steven Spielberg’ün bu etkileyici dünyayı beyaz perdeye nasıl taşıdığını anlatıyor.

Aynı isimli kitaptan uyarlama olan Ready Player One, Ernest Cline‘ın gelecek tasvirini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Türkçe’ye de “Başlat” ismiyle çevrilen kitap, insanların bir kaçış olarak sanal gerçekliğe sığındıkları bir distopyada geçiyor. Elinize aldığınız anda nasıl bittiğini anlayamayacağınız hikayede, OASIS isimli sanal gerçeklik platformu insanların hayatının büyük bir kısmını kaplıyor. 2045’te geçen hikayede büyük bir çöküşün içinden geçen dünyada insanların hayal ettikleri yaşamı yaşayabilecekleri tek nokta OASIS olunca herkes kendini bu platformda buluyor. Eğitimlerin dahi OASIS’te gerçekleştiği ve hemen her kesimden insanın bir şekilde bu platforma girecek donanıma sahip olduğu bu ilginç evrende bir gün OASIS’in yaratıcısı ölünce işler değişiyor. İnce ince işlenen bu evreni yaratan James Halliday elbette sessiz sedasız bir şekilde ölmüyor. Tüm OASIS oyuncularına platform içinde geliştirdiği son oyunu duyuran Halliday, bulmacaları çözen ilk kullanıcının OASIS’in sahibi olacağını müjdeliyor. Tam da bu noktada hikaye başlıyor. Halliday’in servetine ve OASIS’e sahip olmak isteyen milyonlarca kullanıcı birbirini yok etme pahasına oyuna odaklanıyor. Ana karakterimiz Parzival ise hem Halliday’in bulmacalarını çözen ilk kişi olma unvnına erişmeye hem de mirasın kötü ellere geçmesini engellemeye çalışıyor.

Spielberg’ün gözünden Ready Player One

Spielberg kitabı “Hayatımda gördüğüm en iyi ‘geleceğe dönüş’ yapımıydı” diye açıklıyor. Zira daha önceki fragmanlarda da gördüğünüz gibi OASIS’te istediğiniz herkes olabiliyorsunuz. İster Indiana Jones ister Chun Li olabileceğiniz bu platform aynı zamanda geleceğin distopik bir tasvirini de yapıyor. Ernest Cline’ın geleceği pek çoğumuzdan daha iyi hayal ettiğini belirten Spielberg, kitabı beyaz perdeye taşırken titizlikle çalıştıklarını da belirtiyor.

Filmden yeni görüntülerinde yer aldığı videoyu ve yeni yayınlanan kısa fragmanı haberin devamında izleyebilirsiniz. 2018’in merakla beklenen diğer filmlerini ise buradan görüntüleyebilirsiniz. Ready Player One, 30 Mart‘ta vizyondaki yerini alacak.

Video