reklamı kapat

POPÜLER

2019 Dodge Challenger SRT Hellcat “Amerikan kası”na geri dönen ilk ipucuyla karşımızda

Önümüzdeki günlerde tanıtılacak 2019 Dodge Challenger SRT Hellcat, tasarım karakteriyle özlediğimiz ilk dönemlerin geneteğini taşıyacak.

Ford Mustang, Chevrolet Camaro ve Dodge Charger gibi modellerle ilgili yaptığımız hemen her haberde, bu otomobillerin kendi içerisinde bir dünya yaratmayı başardığının altını çizmekteyiz. Miladının 60’lı yılların ortalarında gerçekleştiği bu serüvene şu anda üretim hayatına devam edemeyen pek çok marka dahil oldu. Son dönemlerde bu sınıfın temsilcileriyle ilgili yapılan en sert eleştirinin temelindeyse genlerinden uzaklaştığı düşünülen tasarımları var. Bu eleştirilerin nispeten biraz daha dışında kalmayı başaran Dodge, 2019 model yıllı Challenger SRT Hellcat ile bizleri dönemin efsanevi Amerikan kaslarının sahip olduğu detaylara yaklaştırma amacında. Resmi kaynaklardan modelle ilgili gelen iki parçalık görsel ipucuyla birlikte geri sayımına başladığımız model için önümüzde çok fazla zaman kalmadı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motor değişmeyecek

Dodge’ın geleneksel tasarım dilini günümüze taşımayacağı yeni Challenger’ın bu alandaki en temel destekçisi şimdilik kaputu ve değişen çizgileri olacak gibi gözüküyor. Burada geniş hava girişli iki temel parçayla bizleri karşılayan otomobilde 70’li yılların karakterini göreceğiz. Görünümünün yanın süperşarj destekli motorun daha rahat bir şekilde beslenmesini sağlayacak bu yapının güç değerlerine etki edip etmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Tamamen yeni jenerasyondan ziyade Camaro’da olduğu gibi makyajlarla güçlendirilecek Challenger SRT Hellcat’de 6,2 litrelik V8 HEMI motorunu görmeye devam edeceğiz. 707 beygir güç ve 881 Nm tork değelerinin yukarı çekilip çekilmeyeceğini önümüzdeki süreç gösterecek. Kısa süre içerisinde daha net detaylarla karşımıza çıkacak modelle ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.