reklamı kapat

POPÜLER

fantastik arabalar

Trafikte rastlamak isteyeceğiniz birbirinden fantastik araçlar

 - Güncelleme: 07 Ekim 2018 20:11

Yollarda görmeye alıştığınız araçlar arasında şimdiye kadar gördüğünüz en “fantastik” olanı hayal edin. Klişesever sürücüleri bile etkileyebilecek birbirinden fantastik araçlar, hayal gücünüzü zorlayacak.

Trafikte beklemek sıkıcı ama trafikteyken her yerde benzer tipte araç görmek daha da sıkıcı. Bu durum siyah, beyaz ve gri ağırlıklı otomobillerin arasına renkli başka bir otomobil dahil olduğunda bile tersine dönebiliyor. Bir de trafikteyken bu fantastik otomobiller ile karşılaştığınızı hayal edin. Bir otomobilin dikkat çekebilmesi için üst düzey bir model olması da gerekmiyor. Listemizde kendisine yer bulan otomobiller de garipliklerine kıyasla yurt dışında oldukça uygun fiyatlara sahip. Hazırsanız araçları görmeye başlayabiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Neutron

Tron: Legacy filminden esinlenilerek üretilen elektrikli Neutron, oldukça düşük bir profile sahip olduğu için kullanacakların uzanarak motosiklet sürmeyi göze alması gerekiyor. Parlayan jantlar ve hafif tasarımıyla bu sene sadece 25 tane üretilen araçtan bir tane kalmış olduğunu bilmek üzücü. Neyse ki üreticisinden Neutron için 2019’da tekrar bir geri dönüş müjdesi var. Buraya tıklayarak aracı detaylı inceleyebilirsiniz.

Fazlalık askeri araçlar

Amerika’da yaşayanlar MilWeb isimli internet sitesi sayesinde küçük bir ehliyet değişikliğiyle trafiğe askeri araçlarla çıkabiliyor. Ordunun elden çıkardığı araçları parayla satan site, fiyatları da öyle aman aman tutmuyor. Bu tür araçların içinde kamyonlar ve hatta tanklar bile bulunuyor. Trafiğe zırhlı araçlarla çıkmak isteyenler için birebir.

BMW Isetta

İtalyan tasarım BMW Isetta, yollarda nereye gittiğinden oldukça emin böcekler gibi ilerliyor. Tabii, bu sırada şirin görüntüsüyle de kendine hayran bırakıyor. Parlak dış yüzeyi ve küçük tekerlekleriyle oldukça fantastik gözüken bu otomobilin üstelik yakında yeni bir modeli de geliyor. Resimdeki modeli hala 15 bin ve 30 bin dolar fiyatlarla bulabilmek oldukça şaşırtıcı.

fantastik arabalar

Amphicar

Hem suda hem karada gidebilen Amphicar, göl kenarındaki aile piknikleri için oldukça ideal. Sadece 4 bin adet üretildiği bilinen otomobilin ilanları çoğunlukla Hollanda ve Belçika taraflarından verilmiş. Hollanda’ya bu otomobili teslim almak için gitmek ve piknik fikrini Hollanda ineklerinin dinlendiği yeşilliklerde hayata geçirmek güzel olabilirdi.

Terrafugia

Trafikten bir anda uçarak kurtulabilmek oldukça fantastik olmaz mıydı? Ancak bir durum 2019’da fantastik olmaktan çıkabilir. Terrafugia, hem uçak hem de otomobil. Öyle ki sürücülerin pilot ehliyetine sahip olması gerekiyor. Yaklaşık 650 km’lik bir uçuş aralığına sahhip bu araç, 1900’lerde 2000’ler için çizilen uçan otomobil karikatürlerini sonunda yalancı çıkarmayacak. Buradan otomobile daha detaylı bakabilirsiniz.

Twike

Listenin sonunda başka bir elektrikli otomobil var. Twike, elektrikle çalışan bir pedal sistemine sahip ama bu onun hızından kesiyor. UV ışınlarına ve kötü hava koşullarına da dayanıklı bir tasarımı bulunan otomobil, 50 bin dolar gibi bir fiyatla satılıyor. Boyutuna göre bayağı tuzlu ancak kullanıcılarının dikkat çekmelerine oldukça yardımı dokunacağı kesin.

İlginizi çekebilir

Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan fütüristik elektrikli motosiklet: Ethec