reklamı kapat

POPÜLER

Ford

Emoji günü kutlu olsun! Ford meraklandıran pickup projesiyle tebessüm yarattı [Video]

Ford iletişim ekibi tarafından tasarlanan pickup emojisi, sadece bu özel günü kutlamanın da ötesine geçerek telefonlarımızdaki yerini almaya hazırlanıyor.

Kısa süre önce resmi kaynaklardan yapılan duyuruyla birlikte ilgi çeken projenin örtüleri beklediğimizden erken kalktı. Projenin imzacısı konumunda olan Ford, Evrensel Kod Konsorsiyumu tarafından onaylanan emojiler listesine yepyeni bir “Pick-up” emojisi eklemek için başvuruda bulunduğunu duyurdu. Ekibin geliştirdiği yeni emoji, önümüzdeki süreçte telefonlarımızda olacak gibi görünüyor. 100 yılı aşkın bir pick-up üretim geçmişine sahip olan marka, yapılacak geliştirme ve testlerin ardından 2020 başlarında gerçekleşecek emoji güncellemesine dahil olmak için kısa listeye girdiği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford pickup mobil platformlarda kullanıma hazırlanıyor

Bugünlerde gerek Volkswagen ortaklığı gerekse Bronco projesi üzerinden ismini pickup ile daha fazla yan yana görür olduk. İşin bugün itibarıyla emoji alemine de taşınmış olması şüphesiz aklımıza en son gelecek seçeneklerden birisiydi. Telefonlarda scooterlar, gemiler, uzay gemileri de dahil olmak üzere yaklaşık 3.000 onaylı emoji olduğunun altını çizden Ford, bunların arasında yer almayan pick-up için kolları sıvamayı tercih etmiş. Marka ekibi tarafından geliştirilen bu sempatik pickup emojisi için beklenen onay gelirse tüm mobil platformlarda kullanılabilecek. İlk pick-up modeli TT‘yi 27 Temmuz 1917 tarihinde müşterilerine sunan üretici, halen dünyanın en büyük pick-up üreticileri arasında bulunuyor. Avrupa’nın da bu alanda en çok satan ismi konumunda olan Ford, bu emojiyi taşıyacak en doğru isim gibi.