reklamı kapat

POPÜLER

Türkiye Rusya savaş uçağı Su-57 Su-35

Türkiye savunması için büyük Su-57 ve Su-35 savaş uçağı hamlesi!

 - Güncelleme: 28 Ağustos 2019 19:53

Türkiye ve Rusya arasında çok önemli bir görüşmenin yapıldığı ortaya çıktı. Üst düzey yetkililere göre bu görüşmenin merkezinde gelişmiş savaş uçağı modelleri Su-57 ve Su-35 yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan gelişmeler sonrasında Türkiye’nin ABD’nin F-35 projesinden çıkarılması, bizim için tüm gelecek planlarını değiştirmiş durumda. Bu doğrultuda Türkiye, gelecek hava savunma altyapısını Rus yapımı Su-57 ve Su-35 savaş uçağı modelleri üzerine kurmanın planlarını yapıyor. Rusya’da alınan S-400’lerden sonra uçak da satın alınacak deniyor. Üst düzey Rus yetkililere dayandırılan haberler, tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinden bir gün sonra ortaya çıkmış olmasıyla gerçekçi görünüyor. Burada kesin bir karara varılmamış olsa da ciddi satın alma görüşmelerinin sürdüğü aktarılıyor. Türkiye’nin henüz satın alma konusunda resmi bir başvuru yapmadığı söylenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkan Putin ile beraber Moskova’da düzenlenen havacılık fuarı MAKS 2019‘da Rusya hava kuvvetlerinin yeni nesil Su-57’sini oldukça yakından incelemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye ve Rusya arasındaki Su-57 ve Su-35 savaş uçağı görüşmeleri sonuç verebilir

Şu an elindeki en yeni model F-16 olan Türkiye, özellikle Su-57 modeline ilgi gösteriyor deniyor. Hava savunma altyapımızı modernleştirmek adına oldukça güçlü bir hava aracı olan Su-57, uzun vadeli sağlam bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Ancak bu yeni uçakların şimdi satın alınsa dahi en az 1 hatta 1,5 yıl boyunca tam olarak aktif şekilde kullanılamayacağı, çünkü sıfırdan bir eğitimin gerekeceği aktarılıyor.

İlginizi Çekebilir

Bu da milli savaş uçağı TF-X