reklamı kapat

POPÜLER

Chevrolet Menlo

Chevrolet Menlo; markasının Çin’deki ilk elektrikli otomobil modeli hakkında bilmeniz gerekenler

Şu sıralar zor bir dönemden geçen Çin pazarında markasının ilk elektrikli otomobili olacak Chevrolet Menlo, teknik nitelik bazında gayet yeterli bir grafik çiziyor.

İlk resmi gösterimi Kasım 2019 içerisinde gerçekleştirilen Chevrolet Menlo, markasının Çin’deki elektrikli otomobil yarışındaki ilk modeli olarak asfalta iniyor. Tanıtımının üzerinden geçen yaklaşık üç aylık zaman diliminin ardından fiyat ve donanım netleşen Menlo’nun rakamsal verileriyle şansı olduğunu söylemek mümkün. 2017 yılında gösterimi gerçekleştirilen FNR-X konseptinin seri üretim versiyonu olarak görülen model için belirlenen başlangıç fiyatı 22.740 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Opsiyon ve paketlere göre bu rakam 25.500 doların biraz daha üzerine kadar esneyebilmekte.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chevrolet Menlo elektrikli otomobil verileriyle başarılı seviyelerde seyredecek

Otomobilin altyapısında performans olarak günümüz 1,5 litre hacimli turbo motorlara eşdeğer bir ünite karşımıza çıkıyor. Tek başına 150 PS güç ve 350 Nm tork üreten bir makineyle gelen Menlo’nun batarya paketiyse 52,5 kWh kapasitesinde. Yapılan testler sonucunda NEDC standartlarında 410 kilometre menzil kat edebileceği söylenen modelin 100 kilometredeki ortalama tüketimi 13,1 kWh olarak hesaplanıyor. Menzil bazında gayet tatminkar olan Menlo’nun 0-80 arası dolumunu hızlı şarj desteğiyle 40 dakikada gerçekleştirmek mümkün olacak. Bu da uzun yolculuklar için de işe yarar bir otomobile baktığımız gösteriyor.


Otomobilin donanımları Avrupa pazarında gördüğümüz yüksek seviye paketlere eş değer. Elektronik stabilite yönetimi, ön bölge çarpışma asistanı, şerit takip ve şeritten ayrıl uyarısı, kör nokta uyarısı, park asistanı ve takip mesafesi analizi gibi elektronik destekler listede öne çıkıyor. Kokpit bölümünde 10,1 inçlik multimedya ve 8 inçlik dijital sürücü ekranıyla gelen Menlo’nun bagaj kapasitesiyse 1.077 litreye kadar yükselebiliyor. Şu sıralar Corona Virüs ile başı hayli dertte olan ve satış adetlerinde yüzde 90’nın üzerinde azalma yaşayan Çin pazarında, Menlo’nun ne denli ilgi göreceği merak konusu.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil tanıtım videosu