reklamı kapat

POPÜLER

1969 Chevrolet Camaro

1969 Chevrolet Camaro, özel bir kitle tamamen elektrikli otomobil oldu!

SEMA 2019’un gelecek için belki de en özel projelerinden birisinin merkezinde yer alan 1969 Chevrolet Camaro, yeni ile eskinin enfes bir birleşimini simgeliyor.

Elektrikli otomobillerin markalar bazında tıpkı SUV pazarında olduğu gibi ciddi bir ivmelenme içerisinde olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Mercedes, Volkswagen, BMW, Audi ve Peugeot gibi örneklerini kolaylıkla artırabileceğimiz üreticiler 2018 ve 2019 yılları içerisinde süreçle ilgili ilk somut adımlarını atanlar arasında karşımıza çıktı. Bu pazarın ayrı bir kolu da klasik otomobiller için ciddi bir potansiyel barındırıyor. İçten yanmalı motor yasaklarıyla birlikte gelecekler için artık alternatiflerin düşünüldüğü ikonik modelleri, tam elektrikli olarak yolda görmemiz işten bile değil. Nitekim Jaguar E-Type örneğinde bunun doğrudan resmi marka içerisinden yapıldığına dahi şahit olmuştuk. SEMA 2019 da böylesine önemli bir dönüşüm projesine sahne oluyor. Pek çok geliştiricinin kendi içerisinde tercih ettiği ortak modellerden birisi olan 1969 Chevrolet Camaro, elektrik kitiyle yeni nesil bir gücün efsane çizgilerle harmanlanmasını temsil ediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1969 Chevrolet Camaro dönüşümü için Tayvan merkezli bir ekip çalıştı

Xing Mobility ekibinin üzerinde çalışarak özel olarak geliştirdiği bir kitle tamamen elektrikli olan Camaro’da belli başlı dinamikler ön plana çıkıyor. Araçta kullanılan elektrik motoruna baktığımızda tek başına 310 beygir gibi bir güç ürettiğini görüyoruz. Motorla birlikte özel bir batarya paketi ve şanzımanın bu “yemeğin” ana malzemelerini oluşturduğunu söylemek mümkün. Xing ekibinin imzasını taşıyan bu temel parçaların en temel farkıysa kolay sökülebilir ve değiştirilebilir yapıda olması. Bu sayede merkez üzerindeki ana değerlerin modifikasyonu çok daha kolay hale gelebiliyor. Kapasitesi 56 kWh olarak açıklanan batarya paketinin de 3.000 adetlik dolum işlemine kadar ciddi bir kayıp yaşamadığı detayı doğrudan kullanıcı kitlesinin dikkatini çekecek detaylar arasında.

İlginizi çekebilir

Volvo XC40 Recharge