reklamı kapat

POPÜLER

BMW i4

Elektrikli BMW i4 için Türkiye fiyatları açıklandı; işte bilmeniz gerekenler

 - Güncelleme: 28 Mart 2022 11:37

Mart ayıyla birlikte Türkiye’deki kullanıcıların karşısına çıkmaya başlayan BMW i4, markanın elektrik dönüşümünde ilkleri getiriyor.

BMW’nin küresel lansmanını geçtiğimiz yılın haziran ayında gerçekleştirdiği i4 ailesi, aradan geçen zaman diliminin ardından artık Türkiye pazarında da tercih listesine ekleniyor. Özel bir etkinlik kapsamında tanışma fırsatına eriştiğimiz yeni dönemin önemli temsilcisi, iki farklı paket üzerinden tercih edilebiliyor. Standart modelin yanında M tarihinin ilk elektrikli paketinin de aynı anda satışa sunulduğu BMW i4 için başlangıç fiyatı 1,9 milyon TL sınırında. 544 beygirlik güçle gelen M versiyonuyla birlikte ise bu rakam 2,5 milyon TL sınırına dayanıyor.

BMW i4 fiyat listesi

Markanın resmi kaynakları tarafından paylaşılan rakamlar şu şekilde;

Yeni BMW i4 eDrive40 M Sport – 1.892.900 TL
Yeni BMW i4 M50 – 2.469.200 TL

BMW i4 teknik özellikleri

Erişilebilir seçenek olarak lanse edilen eDrive40’a baktığımızda tek elektrik motorlu bir altyapının standart olarak sunulduğunu görüyoruz. Arka aksta konumlandırılan bu motor 335 beygir güç ve 416 Nm tork gibi gayet yeterli veriler sunabilecek niteliklerde. Tek kademeli şanzımanın kombin edildiği üniteyle birlikte i4 eDrive40’ın 0’dan 100’e hızlanmasını 5,7 saniyede tamamlayabildiğini görüyoruz. Aracın maksimum sürat değeriyse 190 km/s ile sınırlı olacak. Bu paketin performans verileri kadar menzil nitelikleri de kullanıcılar için fazlasıyla yeterli düzeyde. Standart olarak 81,5 kWh kapasiteli bir bataryaya yer veren BMW cephesi, WLTP yapılan testlerde 590 kilometreye kadar menzilin yakalanabildiğini paylaşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hızlı şarj desteği de ailenin tüm üyelerinde olduğu gibi reçeteye işlevsellik katıyor. 200 kW’a kadar hızlı şarj desteğinin sunulduğu model, bu sayede 10 dakikalık şarjla 145-150 kilometre aralığını kat edebilecek doluluk seviyesine getirilebilecek. İkinci seviye otonom sürüş desteklerinin eDrive40 ile birlikte kullanıcılara standart olarak sunulacak olması da önemli. k. BMW’nin Münih tesislerinde üretilen i4 ile ilgili ön inceleme detayları kısa süre içerisinde LOG.com.tr’de olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Video

BMW iX tanıtımı