reklamı kapat

POPÜLER

Elon Musk bitcoin tesla

Elon Musk’tan bitcoin hakkında önemli açıklamalar geldi

Tesla hamlesiyle çok ciddi yükselişe geçen popüler kripto para birimi bitcoin için Elon Musk bir açıklamada bulundu. İşte detaylar;

Bitcoin, biliyorsunuz Tesla’nın gerçekten çok büyük  alımı (1,5 milyar dolar) ve ardından gelen Twitter CEO’su ile Jay-Z tarafından kurulan fon sayesinde oluşan ivmeyle beraber dün 52 bin doları geçmişti. Para birimini şimdi gündeme getiren ise Elon Musk tarafından yapılan açıklama oldu. Geçtiğimiz haftalarda Twitter profiline “bitcoin” yazan ve bu sayede kripto paranın değerini bir anda uçuşa geçiren Musk, şimdi “bitcoin’e sahip olmanın nakit para bulundurmaktan biraz daha iyi olduğunu ve bu küçük farkın sanal parayı elde tutmak için yeterli bir sebep olduğunu” aktardı. EuroNews’te yer alan habere göre “Nakit paranın negatif bir getirisi olduğunda, sadece aptal olan biri başka yere bakmaz” diyen Musk, ayrıca “Bitcoin neredeyse kağıt para gibi. Ama buradaki anahtar kelime neredeyse” açıklamasını da yaptı.

Musk daha önce de “Bir bitcoin destekçisiyim. Partiye geç kaldım ama bir destekçiyim. Ve sanırım Bitcoin, geleneksel finans uzmanları tarafından geniş kabul görmenin eşiğinde” cümlelerini kurmuştu. Elon Musk ayrıca diğer altcoin’ler hakkında pek bilgisi olmadığını ve “Bitcoin’in iyi ve değerli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bilmeyenler için bitcoin nedir?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto (Kim olduğu halen tam olarak net değil) tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimi olarak geçiyor.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin