reklamı kapat

POPÜLER

TikTok LOG Görsel

İnanılmaz gerçekçi çalışan TikTok filtresi gündemde

İnanılmaz gerçekçi çalışan bir TikTok filtresi gündemde ses getiriyor. Yapay zekâ destekli filtreler güzellik konusunda her şeyi değiştirmeye devam ediyor.

TikTok içerisindeki paylaşımlarda kullanılması için firma tarafından geliştirilen bu yapay zekâ destekli filtrenin adı “Bold Glamour” ve kişilerin yüzüne inanılmaz iyi şekilde makyaj ya da düzenleme yapabiliyor. Sistem sadece makyaj ile kalmıyor, gerçek zamanlı olarak çene hatları ile elmacık kemikleri üzerinde oynama yapabiliyor, dişleri beyazlatabiliyor ve gözler ile kaşları daha etkili hale getirebiliyor. Bold Glamour filtresi daha önceki filtrelere oranla daha çok ses getiriyor çünkü yüze gerçek anlamda yapışıyor, farklı açılarda bozulma yaşamıyor ve yüzünüze elinizi götürdüğünüz zaman dahi kendisini belli etmiyor. Birçok başka güzellik filtresi bu konuda sınıfta kalırken, yüzün haritasını detaylı şekilde çıkaran “Bold Glamour” gerçeklik konusunda sınırları zorluyor. Videolarda da çalışan filtre, bu kadar yüksek doğrulukta çalışıyor olmasıyla birçok kişiyi fazlasıyla şaşırtıyor, bazı kişilerde ise endişe oluşturuyor. Şimdiye kadar 6 milyona yakın videoda kullanıldığı aktarılan filtre hakkında bir açıklama yapan Twitch fenomeni Keify Bankhead, paylaşılan bir videoda “Bu filtrenin yasaklanması gerekiyor” diyor. “Şok edici. Artık kendim için gerçekçi olmayan ve karşılayamayacağım bir standart belirledim.” diyor. Bu tarz filtreler özellikle genç kadınlarda olumsuzluk yaratıyor, filtrelerdeki gibi görünmek isteyen kadınlar depresyona girebiliyor, makyaj malzemelerine büyük paralar kaybedebiliyor ya da en kötüsü çok sağlıksız bazı estetik ameliyatlara kalkışabiliyor.

@ros.july

❗️do not trust what you see on TT #fyp #trend #fake #filter #fakebeauty

♬ If you see this follow me lol – Mary🪬

@glambyflo

This is getting scary

♬ Love – Kouz1

∗Filtrenin etkisi gösteren videolar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu noktada konuda en son gündeme gelen Adobe olmuştu. Firma bir yapay zekâ geliştirmiş, bu sistemin “üzerinde oynama yapılmış” yani montajlanmış fotoğrafları rahatlıkla belirleyebildiğini söylemişti. Yapay zekanın mümkün kıldığı değişiklikleri yine yapay zekâ kullanarak tespit eden firma, bu sistemin kararlılık seviyesinden oldukça umutluydu. Daha önce de üzerinde oynanmış fotoğrafları belirleyebilen bir sistem ile gündeme gelen şirket, süreçte özel eğitilmiş bir makine öğrenme altyapısı ile “otomatik” olarak çalışan bir sistem kuruyor ve bu temelde UC Berkeley’den de yardım alıyordu. Burada özellikle Photoshop Liquify aracılığıyla yapılmış değişiklilere odaklanan Adobe, süreçte yüzde 99 doğruluk ile çalışan bir algoritma geliştirmeyi başardıklarını söylemişti. Bu teknolojiyle alakalı paylaştığımız en son habere direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Dikkat çeken TikTok filtresi yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı