reklamı kapat

POPÜLER

TikTok LOG Tasarım

TikTok, Avrupa yasaklarına karşı Project Clover planıyla gündemde

Özellikle 2022’de sosyal medyanın en önemli platformlarından birisi halini alan TikTok, yasaklara karşı çalışmaya devam ediyor.

Kaçıranlar için TikTok platformu kısa süre önce Avrupa Komisyonu çalışanları için yasaklandı. Avrupa Komisyonu, güvenlik endişeleri nedeniyle personelinin Çinli sosyal medya uygulaması TikTok’u kullanmasını tamamen engelledi. Bu konuda POLITICO’ya konuşan üst düzey bir yetkili, tüm personele TikTok’u resmi cihazlarından kaldırmalarının bildirildiğini ve işle ilgili herhangi bir uygulama yüklüyse uygulamayı kişisel cihazlarından da kaldırmaları gerektiğinin söylendiğini aktarmıştı. TikTok bir kez daha Avrupa merkezli bir konuyla gündeme geldi. POLITICO’daki yeni habere göre firma şu an “Project Clover” isimli bir plan yapıyor. Bu planın arkasında, Avrupa’daki kullanıcıların verilerini direkt olarak Avrupa’da tutmak ve işlemek yer alıyor. Şirket kişisel bilgileri spesifik olarak İrlanda’daki veri merkezlerin depolamayı teklif ediyor ve verilerin üçüncü taraf bir Avrupalı güvenlik şirketi tarafından denetlenmesine izin vermeyi de kabul ediyor. Aktarıldığı kadarıyla şirketin “Project Texas” adı altında devreye alınan ABD sunucularını işleten Oracle, TikTok’un algoritmalarını ve moderasyon sistemlerini devamlı olarak inceliyor, benzer yapının Avrupa’ya taşınarak TikTok’un temelli olarak yasaklanması engellenmeye çalışılıyor. Şirketin Baş Hukuk Müşaviri Erich Andersen, habere göre şu an bu planı politikacılara iletmek üzere önemli başkentleri geziyor. Bu hafta Londra ve Brüksel’e giden Andersen, aktarıldığı kadarıyla önümüzdeki hafta Lahey ve Paris’i ziyaret edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün ABD merkezli bir bilgi de gündeme gelmişti. ABD’deki iki partili bir senatör ittifakı, Ticaret Bakanı’na TikTok’u ve ulusal güvenlik tehdidi olarak algılanan diğer yabancı teknolojileri / servisleri yasaklama yetkisi verecek bir yasa tasarısı sundu. Eğer bu resmi olarak yürürlüğe girerse, ülke istediği zaman Çin, Küba, İran, Kuzey Kore, Rusya ve Venezuela’dan çıkan teknoloji ve servisleri “ulusal güvenliğe tehdit” bahanesi üzerinden rahatlıkla yasaklayabilecek. Siyasetçiler halen Çin hükümetinin Amerikalılar hakkında veri toplamak ve propaganda yaymak için TikTok’u kullanabileceğinden endişe ediyor. TikTok, Çin devleti ile iş birliğini kabul etmiyor ve veri sisteminin bir bölümünü ABD merkezli sunuculara taşıyarak oluşan endişeleri yatıştırmaya çalışıyor.

TikTok gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın