reklamı kapat

POPÜLER

2019 iPhone modelleri Apple

2019 iPhone modelleri için çentiğe yönelik çok önemli gelişme

Son günlerde ortaya çıkan taslak tasarım üzerinden iPhone XI gündemde yer alıyor. Şimdi ise 2019 iPhone modelleri için somut bir bilgi karşımızda bulunuyor.

Apple iPhone XI, @Onleaks’in hazırladığı taslak tasarımla gündemden düşmüyor. Beklenenden çok erken hazırlanan tasarıma göre model üçlü bir arka kamera sistemiyle geliyor. Ancak bunun için henüz yüzde 100 doğrudur şeklinde bir açıklama yapılamıyor. Şimdi ise yukarıda da dediğimiz gibi daha somut bir gelişme karşımızda. Gelen bilgiye göre Avusturya merkezli Apple tedarikçisi AMS, yeni bir sensör teknolojisinin duyurusunu yaptı. AMS şirketi, söylendiği kadarıyla OLED ekranın altına konulabilen RGB ışık ve kızılötesi yakınlık sensörü geliştirmiş durumda. İşte bu donanımların 2019 iPhone modellerinde aktif olarak yer alacağı belirtiliyor. Bu sensörlerin ekran altına alınması, yeni modellerde daha ufak bir çentiğin (TrueDepth kamera sisteminin) olacağını akıllara getiriyor. Mevcut modellerdeki TrueDepth  kamera sistemi için parça üreten firma, yeni iPhone’lar için önemli bir değişikliğin müjdesini şimdiden veriyor gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 iPhone modelleri hakkında başka söylentiler de var

Bazı kaynaklar yeni modellerde hem Face ID hem de Touch ID sensörlerinin yer alacağı söylüyor. Bu detay halen 2019 modelleri için pek olası durmazken, teknoloji devi ufak ancak büyük fark yaratacak değişiklikler geliştiriyor gibi duruyor.

İlginizi Çekebilir

iPhone modelleri için güzel görünen lens sistemi